Gyors csokitorta Krisztitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
33g finomliszt121 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
19 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
45g napraforgó olaj398 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
0 kcal
-
17g víz0 kcal
Krém
-
33g tejcsokoládé178 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
8 kcal
Összesen
1377
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
200g finomliszt728 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
114 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
270g napraforgó olaj2387 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0 kcal
-
100g víz0 kcal
Krém
-
200g tejcsokoládé1070 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
46 kcal
Összesen
8257
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 31% Zsír
Tészta
-
10.2g finomliszt37 kcal
-
12.2g cukor47 kcal
-
2.5g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
11.2g tojás14 kcal
-
13.8g napraforgó olaj122 kcal
-
10.2g tejföl20 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
5.1g víz0 kcal
Krém
-
10.2g tejcsokoládé55 kcal
-
10.2g vaj73 kcal
-
5.1g habtejszín15 kcal
-
7.6g porcukor30 kcal
-
2 kcal
Összesen
421
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 98.5 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 931.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 398 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.5 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 86.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 381 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
1377
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.8 g
Zsír
-
Összesen 591.1 g
-
Telített zsírsav 225 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 215 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 114 g
-
Koleszterin 1425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5590.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 1374 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 577 mg
-
Foszfor 2385 mg
-
Nátrium 1051 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 717.1 g
-
Cukor 505 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 518.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2323 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 120 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 182 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 783 mg
-
Retinol - A vitamin: 2286 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 426 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1056 micro
Összesen
8257
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
421
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
200 g finomliszt
-
240 g cukor
-
50 g cukrozatlan kakaópor
-
6 g sütőpor
-
4 db tojás
-
270 g napraforgó olaj
-
200 g tejföl
-
2 kávéskanál vanília kivonat
-
100 ml víz
Krém
-
200 g tejcsokoládé
-
200 g vaj
-
100 ml habtejszín
-
150 g porcukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
Tészta
- A tésztához a száraz hozzávalókat kimérjük egy tálban és alaposan elkeverjük. A tojást kézi habverővel habosra keverjük, majd óvatosan apránként hozzáadjuk az olajat, hogy sima keveréket kapjunk.
- Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliát, a vizet és jól elkeverjük. Mehet hozzá 3-4 részletben a lisztes keverék is, amit szintén alaposan keverjünk el.
- A sütőt légkeverésen előmelegítjük 180 C fokra. Egy kb. 30 cm-es kerek formát kivajazunk és kilisztezünk, hogy ne tapadjon bele a tészta.
- Beleöntjük a masszát és mehet is a sütőbe 25-30 percre. Akkor jó, ha még a közepe picit mozog. A kész tészta a browniehoz hasonlóan puha, szaftos kell, hogy legyen.
Krém
- Amíg a tészta sül, forró víz felett megolvasztjuk a csokit, amihez kevés tejszínt adunk, hogy krémes maradjon. Ha megvan, félretesszük hűlni. A vajat érdemes kivenni hamarabb a hűtőből, hogy puha legyen. Felkockázzuk és 2-3 perc alatt habosra keverjük.
- Ha kihűlt a csoki, hozzáadjuk a vajhoz és elkeverjük. Átszitáljuk a porcukrot, a kakaót és 2-3 részletben a vajas masszába keverjük.
- Amikor a tészta kihűlt, megkenjük a tetejét a krémmel. A végén fahéjas cukorba forgatott diót tehetünk a tetejére, de használhatunk mandulát, csokireszeléket vagy gyümölcsöt is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 57
- Össznézettség: 29431
- Feltöltés dátuma: 2021. november 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Takács Kriszti
133 recept