adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
57g sárgarépa21 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
17g zeller6 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
24 kcal
-
250g marha alaplé0 kcal
-
50g marhahús71 kcal
-
50g fehérbab167 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Összesen
327
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
100g zeller36 kcal
-
300g zöldbab82 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
1500g marha alaplé0 kcal
-
300g marhahús426 kcal
-
300g fehérbab999 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
Összesen
1959
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
10.8g sárgarépa4 kcal
-
6.3g burgonya4 kcal
-
3.2g zeller1 kcal
-
9.5g zöldbab3 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
47.6g marha alaplé0 kcal
-
9.5g marhahús14 kcal
-
9.5g fehérbab32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
Összesen
63
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 759.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 171.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 441 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1784 micro
-
β-karotin 4396 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 469 micro
Összesen
327
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.9 g
Zsír
-
Összesen 37 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4555.7 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 1015 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 807 mg
-
Foszfor 1954 mg
-
Nátrium 560 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 270.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 67 mg
VÍZ
-
Összesen 1028.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2644 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 308 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1381 micro
-
Kolin: 559 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10704 micro
-
β-karotin 26377 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 2816 micro
Összesen
1959
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 340 micro
-
β-karotin 837 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 nagy db sárgarépa
-
100 g zeller
-
300 g zöldbab
-
2 ek napraforgó olaj
-
1.5 l marha alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek petrezselyem
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A hagymát apróra, a sárgarépát, burgonyát és zellert kockákra, a zöldbabot 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
- Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát, burgonyát, zellert és zöldbabot, további 2-3 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel.
- Sóval, borssal fűszerezzük. Felfőzzük, kb. 20 percig főzzük. Majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst, és az átmosott babkonzervet. Sóval, borssal fűszerezzük, és további 5 percet főzzük.
- A petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2524
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom és gyors leves. Tökéletes recept a megmaradt húsleves és a levesben főtt hús felhasználására.