r
Nosalty Logó

Gyöngyös spiráltorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Gyöngyös spiráltorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

Összesen 1213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

Összesen 8505 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1267.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 1213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    473.9 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8870.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    2396 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    3633 mg
  • Nátrium
    2224 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    948.7 g
  • Cukor
    629 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    675 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1758 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    1098 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1738 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1546 micro
Összesen 8505 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

A piskótatésztához

A krémhez

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk, végül a 6 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapíros gáztepsibe öntjük a massza felét, és 10 perc alatt 200 fokon megsütjük.
  3. Kb. 9 cm-es csíkokra vagdossuk, és az egyiket még melegen, szorosan feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
  4. Majd a másik felét is ugyanígy megsütjük. Hűlés után 4 csíkba felvágjuk.
  5. Elkészítjük a krémet. Az étcsokoládét egy tálban gőz fölött felolvasztjuk, majd levéve hozzákeverjük a porcukorral és 2 tk habfixálóval habbá vert 4 dl tejszínt. Óvatosan a mascarponéval elkeverjük, majd kihűtjük.
  6. Összeállítjuk a tortánkat. A legkisebb, feltekert csíkot megkenjük krémmel, és egy tortás tál közepére állítjuk. Megkenünk újabb csíkot, és ezt is körbetekerjük a megkezdett lap köré. Így folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta és a krém. Egy spirált kapunk.
  7. Vékonyan mindenhol körben bekenjük a tésztát. Tortadíszítő cukorgyönggyel a tetejét és az oldalát is megszórjuk.
  8. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd egy jó éles késsel szeleteljük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1668
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szép, magas, látványos sütemény lesz a vége! Ballagásra készítettem el először a spiráltortát, a lányom nagy örömére... Ha több krémet szeretnénk bele, áldozzunk fel még egy vagy fél csomag mascarponét, és ezzel gazdagíthatjuk. Porcukrot is lehet még hozzátenni, ha valaki édesebben kedveli. Nem tudom mennyire látszik egészben a torta, de így tudtam megoldani.

Hozzávalók

A piskótatésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...