r
Nosalty Logó

Gyömbéres-chilis tarja pikáns szószban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Gyömbéres-chilis tarja pikáns szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2457 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1770.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 1229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    204.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3541.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    950 mg
  • Nátrium
    2199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7237 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 2457 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    787 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, gyengéden megszórjuk az őrölt chilipaprikával és a reszelt (őrölt) gyömbérrel. Az így befűszerezett hússzeleteket tányérra fektetjük, és a tetejüket mézzel megcsorgatjuk, majd a mézet belemasszírozzuk a fűszeres húsba. Kicsit félrerakjuk.
  2. Lehetőleg teflon serpenyőbe olajat hevítünk, majd a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Az így megpirított hússzeleteket tányérra tesszük.
  3. Az apróra aprított hagymát abba az olajba tesszük, amelyben a húst pirítottuk, és hozzáadjuk az apróra vágott bacont is. Kis lángon megdinszteljük a hagymát és a szalonnát.
  4. Ha a hagyma és a szalonna már megdinsztelődött, felöntjük kb. 2 dl vízzel, és hozzáadjuk a ketchupot, a szójaszószt, a worcestershire-szószt, a vörösborecetet és a mézet. Őrölt kakukkfűvel és egy csipetnyi gyömbérrel megfűszerezzük. Sót itt már nem teszünk hozzá, mert a szójaszószban és a worcestershire-szószban már van.
  5. A mártást jól elkeverjük, az előpirított hússzeleteket visszatesszük a mártásba, és kb. 30-40 perc alatt puhára főzzük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 24048
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első kísérlet nagyon jól sikerült, a hús szinte elolvad az ember szájában, a chili és a gyömbér pikánsan ízesíti. Szaftja sűrű és pikáns. Tetszés szerint hozzáadhatunk még erdei gombát vagy piros húsú kalifornia paprikát is. Igazán ízletes és különleges ebéd-vacsora lehet belőle. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...