Gyömbéres-chilis tarja pikáns szószban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
200g sertéstarja372 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
30g ketchup30 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
8 kcal
-
3g vörösborecet0 kcal
-
25g méz76 kcal
-
328 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
1229
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
400g sertéstarja744 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
60g ketchup61 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
15 kcal
-
5g vörösborecet1 kcal
-
50g méz152 kcal
-
100g kolozsvári szalonna655 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
2457
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
43.5g sertéstarja81 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
19.6g vöröshagyma7 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
6.5g ketchup7 kcal
-
2.2g szójaszósz1 kcal
-
2.2g worcestershire-szósz2 kcal
-
0.5g vörösborecet0 kcal
-
5.4g méz17 kcal
-
10.9g kolozsvári szalonna71 kcal
-
9.2g napraforgó olaj82 kcal
Összesen
268
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 40.4 g
Zsír
-
Összesen 102.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1770.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 475 mg
-
Nátrium 1100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 264.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3619 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
1229
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 80.7 g
Zsír
-
Összesen 204.3 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3541.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 950 mg
-
Nátrium 2199 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.9 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 528.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 320 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 7237 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
2457
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 239 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 787 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
4 ek ketchup
-
2 ek szójaszósz
-
2 ek worcestershire-szósz
-
1 ek vörösborecet
-
2 ek méz
-
10 dkg kolozsvári szalonna
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, gyengéden megszórjuk az őrölt chilipaprikával és a reszelt (őrölt) gyömbérrel. Az így befűszerezett hússzeleteket tányérra fektetjük, és a tetejüket mézzel megcsorgatjuk, majd a mézet belemasszírozzuk a fűszeres húsba. Kicsit félrerakjuk.
- Lehetőleg teflon serpenyőbe olajat hevítünk, majd a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Az így megpirított hússzeleteket tányérra tesszük.
- Az apróra aprított hagymát abba az olajba tesszük, amelyben a húst pirítottuk, és hozzáadjuk az apróra vágott bacont is. Kis lángon megdinszteljük a hagymát és a szalonnát.
- Ha a hagyma és a szalonna már megdinsztelődött, felöntjük kb. 2 dl vízzel, és hozzáadjuk a ketchupot, a szójaszószt, a worcestershire-szószt, a vörösborecetet és a mézet. Őrölt kakukkfűvel és egy csipetnyi gyömbérrel megfűszerezzük. Sót itt már nem teszünk hozzá, mert a szójaszószban és a worcestershire-szószban már van.
- A mártást jól elkeverjük, az előpirított hússzeleteket visszatesszük a mártásba, és kb. 30-40 perc alatt puhára főzzük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 223
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 24104
- Feltöltés dátuma: 2011. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az első kísérlet nagyon jól sikerült, a hús szinte elolvad az ember szájában, a chili és a gyömbér pikánsan ízesíti. Szaftja sűrű és pikáns. Tetszés szerint hozzáadhatunk még erdei gombát vagy piros húsú kalifornia paprikát is. Igazán ízletes és különleges ebéd-vacsora lehet belőle. Jó étvágyat kívánok hozzá!