r
Nosalty Logó

Gulyásleves VKriszta konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gulyásleves VKriszta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 534 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 2138 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 44 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1022.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3179 micro
  • β-karotin
    7797 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1931 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 534 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    138 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4393.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    984 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    4090.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3231 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    355 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    12716 micro
  • β-karotin
    31190 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    7723 micro
  • Lut-zea
    2142 micro
Összesen 2138 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    158 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Elkészítés

A leveshez

  1. Előkészítjük a húst és a zöldségeket.
  2. Minden zöldséget megpucolunk. A répákat felkarikázzuk, a hagymát és a krumplit kockákra vágjuk. A paprikát karikákra, a paradicsomot gerezdekre. A husit is felkockázzuk.
  3. A levesfőzésre szánt lábasban kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a paprikát és paradicsomot, kissé átsütjük, majd rátesszük a husit is, ezzel is pirítjuk kicsit. Megszórjuk a pirospaprikával, átforgatjuk de óvatosan, nehogy megégjen.
  4. Felöntjük vízzel, beletesszük a zöldségeket (a krumpli kivételével), megborsozzuk, sózzuk (tehetünk bele leveskockát is), egy kevés őrőlt köményt is teszünk bele, valamint a zellerzöldet.
  5. Közepes lángon főzzük, amikor a husi megpuhult, és láthatóan sűrűbb lett a lé a szétfőtt hagymától és paprikától, beletesszük a krumplit. Közben elkészítjük a nokedlit. A tojást kikeverjük kevés sóval, a liszttel és vízzel. Beleszaggatjuk a levesbe, amikor feljöttek a leves tetejére, akkor jó. Amennyiben a krumpli is megfőtt, kész a levesünk.
  6. Friss kenyérrel vagy frissen sült pogácsával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 63345
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk ez a pörkölt alapú gulyás vált be, sok hagymával. :)

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...