Gulyásleves marhanyakból
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Macska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
143g marhanyak183 kcal
-
24g vöröshagyma9 kcal
-
19 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
14g vörösbor12 kcal
-
0 kcal
-
14g paradicsom3 kcal
-
14g paprika2 kcal
-
57g sárgarépa21 kcal
-
64g fehérrépa41 kcal
-
71g burgonya41 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
Összesen
335
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g marhanyak1280 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
450g fehérrépa287 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
2350
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
34.6g marhanyak44 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.5g mangalica zsír5 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
3.5g vörösbor3 kcal
-
0 kcal
-
3.5g paradicsom1 kcal
-
3.5g paprika1 kcal
-
13.8g sárgarépa5 kcal
-
15.6g fehérrépa10 kcal
-
17.3g burgonya10 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
Összesen
83
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 34.1 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 784.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 297.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 463 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1785 micro
-
β-karotin 4628 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 368 micro
-
Lut-zea 552 micro
Összesen
335
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 238.5 g
Zsír
-
Összesen 63 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 654 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5488.7 g
-
Cink 60 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 574 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 522 mg
-
Foszfor 2891 mg
-
Nátrium 1151 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.3 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 2082.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3239 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 314 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 909 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 532 micro
-
Kolin: 837 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 12496 micro
-
β-karotin 32395 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2577 micro
-
Lut-zea 3864 micro
Összesen
2350
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 432 micro
-
β-karotin 1120 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 89 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
1 kg marhanyak
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál köménymag
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db paprika
-
5 közepes db sárgarépa
-
5 közepes db fehérrépa
-
50 dkg burgonya
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és a zsiradékon üvegesre dinszteljük.
- A marhanyakat megtisztítjuk az esetleges nagyobb hártyáktól, megmossuk, és kockára vágjuk.
- Ha kész a hagyma, akkor levesszük a tűzről, és belekeverjüka pirospaprikát, beletesszük a marhanyakat, és visszatesszük a tűzre. Néhány percig kevergetjük, hozzátesszük a sót, borsot, köményt, fokhagymát, paprikát és paradicsomot, a vörösborral felöntjük, és még annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
- A forrásban lévő levest lassú tűzön kb40percig főzzük.
- Közben megtisztítjuk a zöldséget és a burgonyát - a répákat hosszúkásra, a burgonyát kockára vágjuk.
- Hozzáadjuk a leveshez a fehér- és sárgarépát és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Ne hideg vizet használjunk, mert az lehűti a levest.
- Mikor a hús kezd megpuhulni, akkor hozzátesszük a burgonyakockákat és a petrezselymet. Ha kell, akkor ismét pótoljuk a vizet, és esetleg sózzuk, ha szükséges, majd készre főzzük.
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 16832
- Feltöltés dátuma: 2014. február 10.
Ajánló
Érdemes nagyobb mennyiséget csinálni belőle, mert másnap, ha lehet, még finomabb !
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Macska
42 recept
Nagyon sokféle húsból csináltam már gulyáslevest, de a marhanyakból készülő lett az egyértelmű győztes. Ahhoz képest, hogy gyerekkoromban nem ettem meg, mára nagy kedvenc lett!