r
Nosalty Logó

Gulyásleves maradékból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Gulyásleves maradékból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1022 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6025 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 340 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1211.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1465.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18075 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 1022 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1006 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertészsírban lepirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután a fazékba kerül a két csirkefarhát, és fehéredésig pirítjuk őket is.
  2. A kifehéredett farháthoz hozzáadunk egy teáskanál őrölt pirospaprikát, összekeverjük, és felöntjük kb. 1 liter vízzel. Ezután kerülnek bele a felaprított zöldségek, a répa, petrezselyem és a burgonya.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk főni 60 percen keresztül. Ezután kiszedjük a levesből a két csirkefarhátot, és lekapargatjuk róluk a húst.
  4. Miután visszakerültek a húsdarabok a levesbe, beletesszük a fél bögre rizst, és hozzáöntjük a 2 dl paradicsomlét. Ekkor petrezselyemzöldjét is vághatunk bele.
  5. Még további 15-20 percig főzzük, amíg puhára nem fő a rizs.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3207
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 09.

Ajánló

A rizs helyett krumpligombóccal is tálalhatjuk, laktató leves, így önmagában is megfelelő ebéd.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan leves, amit bármikor el tudunk készíteni. Bármilyen húst használhatunk, nekünk általában csirkefarhát marad ki, így levesben szoktam megfőzni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...