r
Nosalty Logó

Gulyásleves ahogy helena készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
helena26
Gulyásleves ahogy helena készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

704
Kalória
86.4g
Fehérje
39g
Szénhidrátok
20.7g
Zsír
1000.5g
Víz
146.3g
Koleszterin
5.3g
Rost
4.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 704 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    896 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1000.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 704 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    345.4 g

Zsír

  • Összesen
    83 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6051.5 g
  • Cink
    107 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    3585 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    4001.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 2818 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    52 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felvágjuk kockára és olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, és újra a zsírjára sütjük.
  2. A húst kockára vágjuk és a hagymához adjuk, átsütjük pár percig, majd felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, belereszeljük a paradicsomot, hozzáadjuk a zöldpaprikát, és félpuhára főzzük a húst.
  3. A megpucolt és hasábra vágott burgonyát hozzáadjuk, és készre főzzük.
  4. A legvégén belereszeljük a fokhagymát, és megszórjuk majoránnával.
  5. Egyet forralunk rajta, és készen van a levesünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 80 perc

Régen nem volt már gulyásleves, így a család kedvére megfőztem. Ízre hasonló az anyukám receptjéhez, de burgonyával sűrítem, mert így jobban szereti a családom. A hagymát reszelem, a paradicsomot szintén.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Parmezánalaplé

Alaplevet bizony nemcsak csontokból és zöldségekből főzhetünk, hanem például parmezánból is! Biztos mindenki számára ismerős a helyzet, amikor a parmezán széle annyira kemény, hogy ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!