r
Nosalty Logó

Guinness brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Guinness brownie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

brownie

guinness-szósz (elhagyható)

Összesen 374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

brownie

guinness-szósz (elhagyható)

Összesen 4469 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

brownie

guinness-szósz (elhagyható)

Összesen 310 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    251.1 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2663.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1112 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.8 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1905 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1870 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 4469 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

brownie

guinness-szósz (elhagyható)

Elkészítés

brownie

  1. A sörrel kezdünk: a Guinness-t egy kis forralóba öntjük, és addig főzzük, míg a felére csökken a mennyisége. Amikor kész, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni (ehhez érdemes egy másik tálba átönteni).
  2. A vajat és az étcsokoládét vízgőz felett összeolvasztjuk, majd belekeverjük a cukrot és a kihűlt sör kétharmadát.
  3. Hozzáadjuk sütőport, a kakaóport és a lisztet, csomómentesre keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat.
  4. A tésztát kivajazott formába öntjük, majd 185 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

guinness-szósz (elhagyható)

  1. Az alapanyagokat összekeverjük a Guinness maradékával, majd hűtőbe tesszük tálalásig.
  2. A megsült és kihűlt brownie-t felszeleteljük és a guinniss-es krémmel tálaljuk. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük eperrel és csokiforgáccsal.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 480
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Guinness brownie
Rosanics Petra 351 recept

Millióféleképp készíthetünk brownie-t, de ez az ír barnasörrel készült verzió egész biztosan az egyik kedvencünk. A sör karakteres íze remekül kiegészíti a kakaót és a csokoládét, pláne ha a tetejére is összedobunk egy egyszerű Guinness-es krémet. Tálaláshoz használjunk valamilyen friss gyümölcsöt, ami nem csak csinossá teszi a süteményt, de savanykás íze remekül ki is egészíti a sütemény édességét.

Hozzávalók

brownie

guinness-szósz (elhagyható)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...