r
Nosalty Logó

Grízes krémes Erzsitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzsi
Grízes krémes Erzsitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztája

Krém

Tetejére

Összesen 793 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztája

Krém

Tetejére

Összesen 4756 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztája

Krém

Tetejére

Összesen 216 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 793 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    261.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6964.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    2297 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    2305 mg
  • Nátrium
    2009 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    1178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1965 micro
Összesen 4756 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Tésztája

Krém

Tetejére

Elkészítés

Tésztája

  1. A 8 tojássárgát habosra keverjük a porcukorral.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és az egy ek kakaót.
  3. A tojásfehérjét keményre verjük.
  4. A kikevert tojássárgához adjuk fokozatosan a kakaós lisztet és a habot, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
  5. Ezt a piskótamasszát vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben lassú lángon megsütjük kb. 20-perc alatt, de sütőtől is függ.

Krém

  1. A tejbe beletesszük a vaníliás cukrot és a grízt, és egy kemény állagú tejbegrízt főzünk. Hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg a gríz hűl, kikeverjük a margarint a porcukorral.
  3. A már kihűlt tejbegrízhez adjuk a kikevert porcukros margarint, robotgéppel egyneművé keverjük.
  4. A kihűlt kakaós piskótát kettőbe vágjuk, az alsó lapra kenjük a grízes krém felét, rátesszük a második piskótalapot és rákenjük a krém második felét.

Tetejére

  1. Ezután már csak kakaóporral jól megszórjuk. 2 órát pihentetjük a hűtőben szeletelés előtt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x27
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 567
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 100
  • Össznézettség: 102767
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 28.

Ajánló

Akik szeretik az egyszerű, mégis finom kis sütiket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A story nálunk az volt, hogy most a férjem nem akarta elhinni, hogy ebben a sütiben nincs puding. Előzőleg a fiunkkal jártam ugyanígy. :)  

Hozzávalók

Tésztája

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...