r
Nosalty Logó

Grízes-diós baklava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Grízes-diós baklava
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Töltelék

Kenés

Összeállítás

Összesen 1166 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Töltelék

Kenés

Összeállítás

Összesen 6997 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Töltelék

Kenés

Összeállítás

Összesen 331 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1166 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    467.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    233 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2083.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    662.5 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1232 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    954 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 6997 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Kenés

Összeállítás

Elkészítés

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

Kenés

  1. A kenéshez a margarint és az olajat összemelegítjük, és jól elkeverjük.

Összeállítás

  1. Egy réteslapot megkenünk az olajos margarinnal, majd ráhelyezünk egy másikat, és ezt is megkenjük.
  2. A lapok szélére kanalazunk a töltelékből oly módon, hogy minden lapra egyenlő arányban jusson belőle. A baklavarolókat óvatosan feltekerjük, majd az olajos margarinnal kent tepsibe helyezzük.
  3. A tetejüket is megkenjük, majd egyenlő méretűre szeleteljük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 30 percig sütjük, majd kihűtjük.
  4. A vizet elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a szeletelt citromot, majd felfőzzük, és 15 percig gyöngyözni hagyjuk. A szirupot részletekben a baklavára kenjük, majd addig sütjük, amíg a baklava felszívta a szirupot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2726
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Grízes-diós baklava
NapsütötteVidékünkön 174 recept

Hozzávalók

Töltelék

Kenés

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...