Grillezett sajt friss paradicsomsalátával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
120g sajt422 kcal
-
270g paradicsom49 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
25g lilahagyma9 kcal
-
64g olívaolaj564 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g kenyér343 kcal
Összesen
1411
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
240g sajt845 kcal
-
540g paradicsom97 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
128g olívaolaj1127 kcal
-
10g fehérborecet2 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g kenyér685 kcal
Összesen
2819
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
16.4g sajt58 kcal
-
36.9g paradicsom7 kcal
-
13.7g kígyóuborka2 kcal
-
3.4g lilahagyma1 kcal
-
8.7g olívaolaj77 kcal
-
0.7g fehérborecet0 kcal
-
3.1g petrezselyem1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17.1g kenyér47 kcal
Összesen
193
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 104.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3185.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 1016 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 701 mg
-
Nátrium 1263 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 490.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 591 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 454 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 376 micro
-
α-karotin 283 micro
-
β-karotin 2429 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 6947 micro
-
Lut-zea 1662 micro
Összesen
1411
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 91.6 g
Zsír
-
Összesen 208.2 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6370.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 2032 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 272 mg
-
Foszfor 1403 mg
-
Nátrium 2525 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 981.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1182 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 907 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 427 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 751 micro
-
α-karotin 567 micro
-
β-karotin 4859 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 13894 micro
-
Lut-zea 3323 micro
Összesen
2819
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 332 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 950 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
-
3 nagy db paradicsom
-
0.5 db kígyóuborka
-
1 kis fej lilahagyma
-
1.5 dl olívaolaj
-
2 ek fehérborecet
-
só ízlés szerint
-
5 szelet kenyér
Elkészítés
- A paradicsomot, uborkát és hagymát összevágjuk, majd megszórjuk az összeaprított petrezselyemmel és oreganóval.
- A salátához hozzáadjuk a fehérborecetet és 1 dl olívaolajat, enyhén megsózzuk, majd jól összekeverjük, és megszórjuk egy csipet őrölt borssal. A salátát kb. 15 percig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
- A sajtot 5-6 mm vastag szeletekre szeljük, majd felhevített teflon serpenyőben (vagy grill rácson) mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk. (Kb. 1,5 perc oldalanként, ameddig a képen látható színt meg nem kapja.)
- Miután a sajt elkészült, a kenyérszeletek mindkét oldalára öntünk egy kevés olívaolajat, majd a forró száraz serpenyőbe (grillrácsra) tesszük, és mindkét oldalukat megpirítjuk.
- A sajtot a pirítósra tesszük, a paradicsomos-zöldfűszeres salátával tálaljuk.
- Sütés ideje: 3 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 199
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 19250
- Feltöltés dátuma: 2012. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ennek az ételnek a zsenialitása az egyszerűségében rejlik. Könnyen elkészíthető, finom, és nem szükséges grillsütővel rendelkeznünk ahhoz, hogy elkészíthessük, mégis a grillsütés hangulatát tudjuk becsempészni vele a konyhánkba. Fontos, hogy grill-sajtot használjunk, ugyanis ez nem olvad meg sütés közben, szépen meg tudjuk pirítani. Mivel kevés alapanyagot használunk fel hozzá, ügyeljünk rá, hogy a zöldségek is kitűnő minőségűek legyenek, oreganot cserépben is vehetünk, ollóval vágjunk belőle az ételhez, ha nem nyírjuk meg túlságosan, és rendszeresen öntözzük, rövid időn belül ismét lesz friss zöldfűszerünk. Száraz fehérbort fogyasszunk mellé. Jó étvágyat kívánok!