r
Nosalty Logó

Grillezett sajt friss paradicsomsalátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Grillezett sajt friss paradicsomsalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2819 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3185.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1016 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    1263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    454 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    283 micro
  • β-karotin
    2429 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    6947 micro
  • Lut-zea
    1662 micro
Összesen 1411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    91.6 g

Zsír

  • Összesen
    208.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6370.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    2032 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    2525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    981.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    907 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    751 micro
  • α-karotin
    567 micro
  • β-karotin
    4859 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    3323 micro
Összesen 2819 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    950 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot, uborkát és hagymát összevágjuk, majd megszórjuk az összeaprított petrezselyemmel és oreganóval.
  2. A salátához hozzáadjuk a fehérborecetet és 1 dl olívaolajat, enyhén megsózzuk, majd jól összekeverjük, és megszórjuk egy csipet őrölt borssal. A salátát kb. 15 percig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
  3. A sajtot 5-6 mm vastag szeletekre szeljük, majd felhevített teflon serpenyőben (vagy grill rácson) mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk. (Kb. 1,5 perc oldalanként, ameddig a képen látható színt meg nem kapja.)
  4. Miután a sajt elkészült, a kenyérszeletek mindkét oldalára öntünk egy kevés olívaolajat, majd a forró száraz serpenyőbe (grillrácsra) tesszük, és mindkét oldalukat megpirítjuk.
  5. A sajtot a pirítósra tesszük, a paradicsomos-zöldfűszeres salátával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19250
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek az ételnek a zsenialitása az egyszerűségében rejlik. Könnyen elkészíthető, finom, és nem szükséges grillsütővel rendelkeznünk ahhoz, hogy elkészíthessük, mégis a grillsütés hangulatát tudjuk becsempészni vele a konyhánkba. Fontos, hogy grill-sajtot használjunk, ugyanis ez nem olvad meg sütés közben, szépen meg tudjuk pirítani. Mivel kevés alapanyagot használunk fel hozzá, ügyeljünk rá, hogy a zöldségek is kitűnő minőségűek legyenek, oreganot cserépben is vehetünk, ollóval vágjunk belőle az ételhez, ha nem nyírjuk meg túlságosan, és rendszeresen öntözzük, rövid időn belül ismét lesz friss zöldfűszerünk. Száraz fehérbort fogyasszunk mellé. Jó étvágyat kívánok!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...