r
Nosalty Logó

Grillezett feta sajt sültcékla-ágyon

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Grillezett feta sajt sültcékla-ágyon
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

824
Kalória
19.3g
Fehérje
27.6g
Szénhidrátok
72.9g
Zsír
314.6g
Víz
89g
Koleszterin
7.4g
Rost
14.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 824 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2466.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    1279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    314.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 824 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    145.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4932.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    2558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    629.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1500 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 1648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

  1. A céklát megpucoljuk, kockára vágjuk, majd puhára főzzük.
  2. Az édesköményt megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd egy kis tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk, és 10 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  3. A megpuhult céklát lecsepegtetjük, kevés balzsamecettel meglocsoljuk, majd elkeverjük a sült édeskömény-szeletekkel.
  4. Egy citromot megpucolunk, majd a héját vékony szeletekre vágjuk, és ezt a céklás keverékhez adjuk.
  5. A feta sajtot a tepsi közepére tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, borsozzuk, és a sütőbe tesszük 15 percre. Közben egy száraz serpenyőben megpirítjuk a diódarabkákat, majd félretesszük.
  6. A sütőből kivéve még egyszer meglocsoljuk olívaolajjal a sajtot és a zöldségeket, megszórjuk pirított dióval és az édeskömény zöldjével, és kenyérrel tálalva fogyaszthatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x15

Nem véletlenül fogyasztják nagy előszeretettel vacsorára a görögök ezt a fogást: könnyen emészthető, melengető, kényelmi étek a gyomornak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!