Grillezett bárányborda
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
kdrita
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
1061
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
4245
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
274
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.5 g
Zsír
-
Összesen 87.3 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1937.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 603 mg
-
Nátrium 1091 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 231.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1061
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 253.9 g
Zsír
-
Összesen 349.1 g
-
Telített zsírsav 146 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 144 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7749.7 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 297 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 349 mg
-
Foszfor 2414 mg
-
Nátrium 4364 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 924.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 92 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 293 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
4245
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 498.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
274
kcal
Hozzávalók
-
3 ek napraforgó olaj
-
1.5 teáskanál mustármag
-
1.5 teáskanál só
-
1.5 teáskanál bors
-
1.5 teáskanál curry por
-
1.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
Elkészítés
- A páchoz valókat összekeverjük. Az előkészített (faggyú nem lehet a húson) és felszeletelt húst 2 nappal a sütés előtt a pácba helyezzük, napjában többször átforgatjuk.
- A sütőt előmelegítjük, a húst alufóliába csomagoljuk, és 170-180 fokon kb. 1,5 órát sütjük. (A sütési idő a birka korától is függ.)
- Mikor már puha a hús, grillrácsra helyezzük, és 20 perc alatt pirosra sütjük. (Nyáron faszénparázson érdemes sütni, akkor is alufóliába csomagolva kezdjük sütni, mivel a birkának hosszú a főzési ideje.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10489
- Feltöltés dátuma: 2013. február 27.
Ajánló
Én tepsiben sült burgonyát és grillezett gombát kínáltam, de bármilyen burgonyaköret megállja a helyét hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
kdrita
25 recept
Nálunk nagy sztár a birkahús, sokféleképpen szoktuk elkészíteni, nos ez is módja. Érdemes kipróbálni olyannak is, aki nem szereti a birkahúst, mert megváltozik a véleménye. Általában a faggyú a gond, mivel rossz a szaga és az íze, de ha a hús rendesen elő van készítve, nincs rajta faggyú. Én tudom, már sokakat megfogtam vele.