r
Nosalty Logó

Grillázstorta Sütőtöktől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sütőtök89
Grillázstorta Sütőtöktől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 1355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 10825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 377 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 1355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    164.3 g

Zsír

  • Összesen
    677.7 g
  • Telített zsírsav
    251 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    234 g
  • Koleszterin
    2808 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7597.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    1758 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    829 mg
  • Foszfor
    3468 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1088.7 g
  • Cukor
    743 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3510 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    413 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    784 micro
  • Kolin:
    1792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3445 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2430 micro
Összesen 10825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához kikeverjük a tojássárgáját a cukorral, dióval, vaníliával, majd hozzáadjuk a vizet, a lisztet és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.
  2. Lehetőleg kapcsos, sütőpapírozott tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük. Ha megsült, félretesszük hűlni.
  3. Addig a krémhez a tojássárgáját kis lángon felfőzzük a cukorral, majd ha langyosra hűlt, belekeverjük a vajat, a vaníliát és a rumot, és hűtőben dermesztjük.
  4. Ezalatt megfőzzük a pudingot is: a port a cukorral a 2 dl tejben hidegen elkeverjük (így nem lesz csomós), majd a többi tejbe forráspontnál beleöntjük, és közepes lángon, folytonos keveréssel sűrűsödésig (kb. 5-6 perc) főzzük. Ha kész, hagyjuk hűlni.
  5. A grillázst a Házi grillázs című receptem szerint készítjük el (ott nagyon részletesen le van írva a készítés), majd nagyon apróra összetörjük, a néhány nagyobb szemet pedig kiválogatjuk dísznek a torta tetejére.
  6. A krémbe dermesztés után belekeverjük a diót, összedolgozzuk a kihűlt pudinggal, majd a grillázzsal. Ha nem elég sűrű, dobjunk még bele 10-15 dkg darált diót, és tegyünk további 20 percre hűtőbe.
  7. A piskótát 3 lapba vágjuk. Ha nagyon púposra feljön, nyugodtan szeljünk le kicsit a domború tetejéből, így nem lesz olyan vastag a felső lap, és nem is fog lefolyni róla a krém.
  8. Megkenjük bőségesen a krémmel az alsó lapot, rátesszük a következőt, és azt is megkenjük. Erre kerül a legfelső lap, majd az egész tortát felül és oldalán is vastagon bevonjuk a krémmel.
  9. Megszórjuk a maradék nagyobb szemű grillázzsal, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Érdemes tálalás előtt 1 órával kivenni a hűtőből, úgy lesz tökéletes.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3340
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 04.

Ajánló

Kiadós, nehéz, különlegesen finom torta ünnepekre, vendégeknek. Lehet tepsiben, szeletként is készíteni, akkor kb. 25x35-ös tepsimérettel számoljunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sütőtök89 66 recept

Gyerekkori kedvencem a grillázs szelet, amit Apu vett nekem néha a sarki cukrászdában (meg persze magának is egy szeletet), és mindig szalvétában kértük, hogy már útközben megehessem. Sose bírtuk ki hazáig. :) Aztán eljött idén az Apák napja, gondoltam egy merészet, és megpróbáltam én magam megsütni torta alakban. Sikerült, az egybehangzó vélemény szerint életem egyik legjobb munkája lett. :) Annyira jó lett, hogy én aznap képes voltam szinte kizárólag azt enni, pedig eredetileg Apunak csináltam. :D

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...