Grillázstorta Sütőtöktől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sütőtök89
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
15g víz0 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
19g dió123 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A krémhez
-
10g tojássárgája32 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
25g dió164 kcal
-
0g rum0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
32 kcal
-
50g tej28 kcal
-
2g porcukor7 kcal
A grillázshoz
Összesen
1355
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
120g víz0 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
150g dió981 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A krémhez
-
80g tojássárgája258 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
400g vaj2868 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
0g rum1 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
257 kcal
-
400g tej224 kcal
-
14g porcukor54 kcal
A grillázshoz
Összesen
10825
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
A piskótához
-
11.5g tojás14 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
-
4.2g víz0 kcal
-
10.5g finomliszt38 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
5.2g dió34 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A krémhez
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
13.9g vaj100 kcal
-
7g dió46 kcal
-
0g rum0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
13.9g tej8 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
A grillázshoz
Összesen
377
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 84.7 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 351 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 949.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 433 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.1 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 439 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 431 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
1355
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 164.3 g
Zsír
-
Összesen 677.7 g
-
Telített zsírsav 251 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 154 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 234 g
-
Koleszterin 2808 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7597.3 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 268 mg
-
Kálcium 1758 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 829 mg
-
Foszfor 3468 mg
-
Nátrium 1201 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1088.7 g
-
Cukor 743 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 507.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3510 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 413 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 784 micro
-
Kolin: 1792 mg
-
Retinol - A vitamin: 3445 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 756 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2430 micro
Összesen
10825
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
377
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
25 dkg cukor
-
15 ek víz
-
30 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
15 dkg dió
-
2 kávéskanál vaníliaaroma
A krémhez
-
4 db tojássárgája
-
15 dkg cukor
-
40 dkg vaj
-
20 dkg dió
-
0.3 ml rum
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
-
1.5 csomag vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
2 ek porcukor
A grillázshoz
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához kikeverjük a tojássárgáját a cukorral, dióval, vaníliával, majd hozzáadjuk a vizet, a lisztet és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.
- Lehetőleg kapcsos, sütőpapírozott tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük. Ha megsült, félretesszük hűlni.
- Addig a krémhez a tojássárgáját kis lángon felfőzzük a cukorral, majd ha langyosra hűlt, belekeverjük a vajat, a vaníliát és a rumot, és hűtőben dermesztjük.
- Ezalatt megfőzzük a pudingot is: a port a cukorral a 2 dl tejben hidegen elkeverjük (így nem lesz csomós), majd a többi tejbe forráspontnál beleöntjük, és közepes lángon, folytonos keveréssel sűrűsödésig (kb. 5-6 perc) főzzük. Ha kész, hagyjuk hűlni.
- A grillázst a Házi grillázs című receptem szerint készítjük el (ott nagyon részletesen le van írva a készítés), majd nagyon apróra összetörjük, a néhány nagyobb szemet pedig kiválogatjuk dísznek a torta tetejére.
- A krémbe dermesztés után belekeverjük a diót, összedolgozzuk a kihűlt pudinggal, majd a grillázzsal. Ha nem elég sűrű, dobjunk még bele 10-15 dkg darált diót, és tegyünk további 20 percre hűtőbe.
- A piskótát 3 lapba vágjuk. Ha nagyon púposra feljön, nyugodtan szeljünk le kicsit a domború tetejéből, így nem lesz olyan vastag a felső lap, és nem is fog lefolyni róla a krém.
- Megkenjük bőségesen a krémmel az alsó lapot, rátesszük a következőt, és azt is megkenjük. Erre kerül a legfelső lap, majd az egész tortát felül és oldalán is vastagon bevonjuk a krémmel.
- Megszórjuk a maradék nagyobb szemű grillázzsal, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Érdemes tálalás előtt 1 órával kivenni a hűtőből, úgy lesz tökéletes.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3340
- Feltöltés dátuma: 2012. július 04.
Ajánló
Kiadós, nehéz, különlegesen finom torta ünnepekre, vendégeknek. Lehet tepsiben, szeletként is készíteni, akkor kb. 25x35-ös tepsimérettel számoljunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sütőtök89
66 recept
Gyerekkori kedvencem a grillázs szelet, amit Apu vett nekem néha a sarki cukrászdában (meg persze magának is egy szeletet), és mindig szalvétában kértük, hogy már útközben megehessem. Sose bírtuk ki hazáig. :) Aztán eljött idén az Apák napja, gondoltam egy merészet, és megpróbáltam én magam megsütni torta alakban. Sikerült, az egybehangzó vélemény szerint életem egyik legjobb munkája lett. :) Annyira jó lett, hogy én aznap képes voltam szinte kizárólag azt enni, pedig eredetileg Apunak csináltam. :D