r
Nosalty Logó

Grillázsos csokitorta Gonoszka konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Grillázsos csokitorta Gonoszka konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krémhez

Grillázshoz

914
Kalória
13.2g
Fehérje
102.8g
Szénhidrátok
51.6g
Zsír
39.8g
Víz
225.2g
Koleszterin
3.8g
Rost
71.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krémhez

Grillázshoz

Összesen 914 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krémhez

Grillázshoz

Összesen 9152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krémhez

Grillázshoz

Összesen 328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 914 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.3 g

Zsír

  • Összesen
    516.2 g
  • Telített zsírsav
    254 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    2252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8672.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    2313 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    738 mg
  • Foszfor
    3373 mg
  • Nátrium
    1961 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1028.3 g
  • Cukor
    719 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    397.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3156 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    1292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3102 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    655 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2070 micro
Összesen 9152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A vajat felolvasztjuk, és kihűtjük.
  2. Közben a cukorral a tojások sárgáját habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet több részletben a folyékony vajjal felváltva.
  3. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, kilisztezünk. Belesimítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben 160 fokon kb: 40 percig sütjük. Tűpróba!
  4. A megsült tortalapot rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krémhez

  1. Közben 5 dl tejet felteszünk a tűzre. 2 dl tejben csomómentesre keverjük a 2 csomag étcsokoládés pudingport és 20 dkg cukrot. Ha a tej felforrt, akkor belecsorgatjuk a kikevert pudingport, és sűrűre főzzük.
  2. Közben a 20 dkg étcsokoládét is felolvasztjuk gőz fölött. Az elkészült pudinghoz rögtön hozzákeverjük az olvadt csokoládét. Alaposan kikeverjük, és teljesen kihűtjük.
  3. A kihűlt pudingot egy mélyebb tálba tesszük, és 3-4 részletben hozzákeverjük a puha vajat, majd kihabosítjuk.

Grillázshoz

  1. Közben egy lábosban a diót és a cukrot karamellizáljuk kevergetve. Ha elkészült, akkor sütőpapírra öntjük, és a fakanállal ellapogatjuk, Kihűtjük.
  2. A kihűlt grillázst darabokra törjük, és ledaráljuk.
  3. Egy maroknyit félreteszünk a torta tetejére, a többit belekeverjük a krémbe.
  4. A kihűlt tortalapot 3 részre vágjuk. Megkenjük a tortalapokat a krémmel, majd a tortát kívülről is bevonjuk. A tetejére szórjuk a félretett darált grillázst.
  5. Hűtőbe tesszük pár órára.
  6. Szeletelve tálaljuk ezt a csupacsoki finomságot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Ezt a tortát Dorina unokahúgom 19.-ik születésnapjára készítettem. Nagyon finom torta. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 396 kalória van.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!