Grill padlizsán olívás fetakrémmel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Csibedina
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
791
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3949
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 67.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2284.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 649 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 477 mg
-
Nátrium 1053 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 485.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 243 micro
-
α-karotin 121 micro
-
β-karotin 639 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3088 micro
-
Lut-zea 350 micro
Összesen
791
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 115.7 g
Zsír
-
Összesen 338.5 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 172 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11424.6 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 3243 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 406 mg
-
Foszfor 2384 mg
-
Nátrium 5265 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.8 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 2429.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1505 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 120 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 217 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 567 micro
-
Kolin: 267 mg
-
Retinol - A vitamin: 1213 micro
-
α-karotin 606 micro
-
β-karotin 3196 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 15438 micro
-
Lut-zea 1752 micro
Összesen
3949
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 491 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A megmosott padlizsánokat kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a padlizsánszeleteket ráfektetjük, majd enyhén meghintjük sóval, de ez akár el is hagyható.
- Egy edényben összekeverjük az olívaolajat a zúzott fokhagymával (itt szándékosan nem írok számokat, mert gyakorlatilag nincs az a mennyiségű fokhagyma, amit a padlizsán ne bírna el:)), az apróra vágott snidlinggel.
- Szilikonos ecsettel a padlizsánokat megkenjük a hagymával dúsított olajjal.
- Minden padlizsánra ráhelyezünk 1 vékony szelet paradicsomot.
- A feta sajtot villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott olajbogyókat, vékonyra vágott snidlinget, majd a tejföllel fellazítjuk.
- A sajtot krémből a paradicsomokra halmokat helyezünk, majd ezt megszórjuk reszelt sajttal.
- A tetejét díszíthetjük olajbogyóval.
- Készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 226
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6628
- Feltöltés dátuma: 2012. május 03.
Ajánló
Senki ne essen kétségbe, ha esetleg marad a fetakrémből, mert szendvicskrémként is kiváló. Ha a grillezett padlizsánok nem fogynak el rögtön, másnap nyugodtan rakjuk bele bagettbe, és néhány percre toljuk be forró sütőbe. Isteni lesz! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csibedina
70 recept
Évek óta terítéken van nálunk a grill padlizsán, mivel nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, igazodva akár a szezonzöldségekhez, akár a hűtő aktuális tartalmához.