r
Nosalty Logó

Görög töltött kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Torma
Görög töltött kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2785 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1655.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    698 micro
Összesen 464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    105 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9934.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1565 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1806 mg
  • Nátrium
    5925 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1993 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4187 micro
Összesen 2785 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral és kevés langyos vízzel felfuttatjuk.
  2. A liszteket összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összekeverjük a megmaradt vízzel, végül hozzádagasztunk 2 ek olajat. Géppelvagy kézzel fényes, rugalmas tésztát dagasztunk, majdduplájára kelesztjük (kb 1 óra).
  3. Kelesztés után1 cm-es téglalappá nyújtjuk; megkenjük 2 ek olajjal, rászórjuk a 2 ek búzadarát, majd egyenletesen elosztva rámorzsoljuka feta sajtot, olívabogyót, végül a durvára csipkedett friss bazsalikomot.
  4. Felcsavarjuk, mint a bejglit, a végeket hosszában-széltében összecsipkedjük, és a hosszú, csipkedett részt alulra téve egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.
  5. Ezután ollóval függőlegesen bevagdossuk (nem vágjuk teljesen át!)a tetejét 2centiméterenként, majd lekenjūk felvert tojással. Megintkelni hagyjuk; most 30 percet.
  6. Közben előmelegítjük a sütőt (ésa sütőaljába egy kis fémtálba vizet).
  7. Kelesztés után lepermetezzük vízzel, megszórjuk a magokkal, és betesszük a forró sütőbe.
  8. 10 perc után visszavesszük a hőt 200 fokra, majdaranybarnára sütjük kb. 50 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3375
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szombati piknikünk egyik "főszereplője" volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...