Görög tepsis burgonya
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Mayura
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
375
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1503
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
72.6g burgonya42 kcal
-
4.4g sűrített paradicsom4 kcal
-
6.2g olívaolaj55 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.8g méz6 kcal
-
14.5g paradicsom3 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
111
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 208.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 367 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5601 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
375
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 86.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1057.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 538 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 835.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 190 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 220 micro
-
β-karotin 1467 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 22404 micro
-
Lut-zea 352 micro
Összesen
1503
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 76.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1626 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
111
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
6 dkg sűrített paradicsom
-
1 ek méz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit megpucoljuk, és szép kb. 4 mm vastagcikkekre vágjuk.
- A paradicsompürét az olajjal, a mézzel és a fokhagymával összekeverjük, és beleszórunk 1 tk szárított oreganót.
- A keveréket ráöntjük a krumplira, és sózzuk, borsozzuk. Az egészet kézzel jól összeforgatjuk, és vékony paradicsomszeleteket teszünk a krumplik közé.
- Forró sütőben sütjük középen. Amikor látjuk, hogy már szép piros, sütőlapáttal felkavarintjuk, és megforgatjuk a krumplikat. A méz miatt szépen karamelizálódik, és finom ropogós lesz.
- Amikor kész, tálra halmozzuk, és friss oregánólevelekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 2463
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 65
- Össznézettség: 240035
- Feltöltés dátuma: 2012. május 07.
Ajánló
Ha már unod a petrezselymes krumplit, itt az oregánós krumpli.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mayura
30 recept
A görög nyarat juttatja mindig eszembe ez a gyors könnyű kis étel, melyet köretként, de önállóan finom uborkasalátával is fogyaszthatunk. Nagyon finom újkrumpliból is.