r
Nosalty Logó

Görög tepsis burgonya

Mayura
Görög tepsis burgonya
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

375
Kalória
5.1g
Fehérje
43.5g
Szénhidrát
21.6g
Zsír
208.8g
Víz
-
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1503 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    208.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5601 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 375 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    174.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    835.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    220 micro
  • β-karotin
    1467 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22404 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 1503 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1626 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, és szép kb. 4 mm vastagcikkekre vágjuk.
  2. A paradicsompürét az olajjal, a mézzel és a fokhagymával összekeverjük, és beleszórunk 1 tk szárított oreganót.
  3. A keveréket ráöntjük a krumplira, és sózzuk, borsozzuk. Az egészet kézzel jól összeforgatjuk, és vékony paradicsomszeleteket teszünk a krumplik közé.
  4. Forró sütőben sütjük középen. Amikor látjuk, hogy már szép piros, sütőlapáttal felkavarintjuk, és megforgatjuk a krumplikat. A méz miatt szépen karamelizálódik, és finom ropogós lesz.
  5. Amikor kész, tálra halmozzuk, és friss oregánólevelekkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A görög nyarat juttatja mindig eszembe ez a gyors könnyű kis étel, melyet köretként, de önállóan finom uborkasalátával is fogyaszthatunk. Nagyon finom újkrumpliból is.

További receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hankusz Sára

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...