Görög padlizsánkrém
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g padlizsán48 kcal
-
12 kcal
-
20g görög joghurt21 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
120
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
400g padlizsán95 kcal
-
23 kcal
-
40g görög joghurt41 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
237
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
84.9g padlizsán20 kcal
-
1.9g szárított paradicsom5 kcal
-
8.5g görög joghurt9 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
50
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 181.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2066 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
120
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 363.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4131 micro
-
Lut-zea 433 micro
Összesen
237
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 60 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 77.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 877 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
50
kcal
Hozzávalók
-
1 db padlizsán
-
1 db szárított paradicsom
-
2 ek görög joghurt
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek citromlé
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, majd elfelezzük. A padlizsánt a vágott felülettel lefelé egy alufóliával bélelt tepsibe rakjuk.
- 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 percig sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
- A már hideg padlizsán húsát egy kanál segítségével kikaparjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és pürésítjük.
- Sóval, borssal ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 489
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 66
- Össznézettség: 128087
- Feltöltés dátuma: 2013. július 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy német folyóiratban akadtam erre a receptre. A padlizsánkrémhez keverhetünk kb. 50 g morzsolt fetát is.