r
Nosalty Logó

Görög citromos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Aztec Gold
Görög citromos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sziruphoz

A tésztához

Összesen 573 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sziruphoz

A tésztához

Összesen 2861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A sziruphoz

A tésztához

Összesen 166 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 573 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3140.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    1440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.5 g
  • Cukor
    367 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 2861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A sziruphoz

  • 3 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • 2 db citrom (mindegyiknek szükség lesz a levére és a lereszelt héjára is!)

A tésztához

Elkészítés

A sziruphoz

  1. Miután sütőbe raktuk a tésztát, készítsük el a szirupot: egy lábasba vizet öntünk, hozzáadjuk a cukrot, a citromok levét és reszelt héját. Addig kevergetjük, amíg forrni kezd. Hagyjuk pár percig forrni, majd vegyük le a tűzről.

A tésztához

  1. A lisztet, a grízt, a cukrot és a szódabikarbónát összekeverjük.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a joghurtot, a tojásokat, a citrom levét és reszelt héját.
  3. Ezután hozzákeverjük a lisztes keverékhez, egy csipet sót rakunk bele. Miután fakanállal jól összedolgoztuk, kivajazott és lisztezetttepsibe öntjük.
  4. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 30-45 percig sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  5. Miután a kész süteményt kivettük a sütőből, villával óvatosan megszurkáljuk, hogy a szirupot egyenletesen, és jól magába szívja a tészta. (A tésztát ne szúrjuk át teljesen!)
  6. A még meleg szirup felét egyenletesen rálocsoljuk a pite tetejére, majd alufóliával letakarjuk, és állni hagyjuk egy negyed órát. Ezután a maradék szirupot is rálocsoljuk a tetejére.
  7. Amikor kihűlt, berakjuk a hűtőbe.1 óra múlva fogyasztható, de haáll egy éjszakát a hűtőben, azután a legfinomabb, jéghidegen a nyári forróságban remek hűsítő! (A tészta különlegessége, hogy a ráöntött sziruptól nedves marad a tésztája, amitől nagyon omlós lesz.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x40x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9604
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Aztec Gold 5 recept

2011 nyarán Görögországban, Sartin dolgoztam egy étteremben. Ott volt szerencsém megkóstolni ezt a süteményt, ami azóta is az egyik kedvenc édességem. Nem csömör, nagyon frissítő és hűsítő. Tökéletes egy forró nyári napon.

Hozzávalók

A sziruphoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...