r
Nosalty Logó

Göngyölt rántott spárga

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ryn
Göngyölt rántott spárga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1207 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3622 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3617.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    698 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    2038 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    195 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1160 micro
Összesen 1207 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    163.1 g

Zsír

  • Összesen
    203.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10851.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    2093 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    2146 mg
  • Nátrium
    6114 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    585 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    929 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    794 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1594 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3480 micro
Összesen 3622 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát picit megpucoljuk, majd sós, lobogó vízben pár percig főzzük, ezután jeges vízbe rakjuk (így megőrzi a színét és az ízét). Lecsepegtetjük és szárazra töröljük. Az olajat felhevítjük (olyan hőfokra, amiben 1-2 perc alatt szépen megpirítjuk, nagyjából amiben a rántott sajtot készítjük).
  2. A megtörölt spárgákat elsőnek a lapsajtba tekerjük, utána a sonkába, ezután jöhet a lisztbe, tojásba és prézlibe való forgatás. Én fogpiszkálóval átszúrom őket, hogy egyben maradjanak, majd mehetnek is a forró olajba. 1-2 percig sütjük, amíg szép színük lesz, aztán kivesszük őket.
  3. Papírtörlővel leitatjuk a felesleges zsiradékot, és ezután még melegen tálaljuk. Esetleg házi majonézzel, de magában is nagyon finom.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1245
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem ötlete volt, én pedig kiviteleztem a kedvéért. Nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...