r
Nosalty Logó

Göngyölt kelkáposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nagyné Racsek Renáta
Göngyölt kelkáposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    906 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    118.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3956.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    1860 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1652.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    380 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    829 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1275 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7245 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    934 micro
Összesen 2333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, vágódeszkára fektetve egyesével kivágjuk a levelek közepén futó kemény részt. Sós vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük a leveleket, hogy egy kicsit megpuhuljanak. Majd leöntjük róla a főzővizet.
  2. A konyhakész rizst megfőzzük.
  3. Pörköltet készítünk: a hagymát apró kockákra vágjuk, egy fakanálnyi zsíron (vagy kevés olajon) megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a pirospaprikát, paprikakrémet, majd a darált húst. Fehéredésig sütjük a húst, majd felöntjük egy kevés vízzel. Tovább fűszerezzükízlésünk szerint, majd készre főzzük a pörköltet.
  4. Minden hozzávalót hagyunk kicsit hűlni, úgy könnyebb velükdolgozni.
  5. A pörköltet egy szűrőkanállal átmerjük a rizsre, majd összekeverjük. A pörkölt szaftját beleönjük egy tepsibe.
  6. Vágódeszkára teszünk egy kelkáposzta levelet, a közepére halmozunk egy evőkanálnyi rizses-húsos tölteléket. A levél alsó részét ráhajtjuk a töltelékre, erre ráhajtjuk a két oldalát, majd a felső részét. Megfordítjuk, hogy a simábbik fele legyen felül, és a tepsibe rakjuk. Ezt tesszük a többi levéllel is, és szorosan egymás mellé fektetjük őket a tepsibe.
  7. A tejfölt rákenjük a göngyölt kelkáposzták tetejére.
  8. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 418
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 88022
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Göngyölt kelkáposzta
Nagyné Racsek Renáta 26 recept

Anyukám kapta a receptet, azóta gyakran készítjük el. Mi kenyérrel fogyasztjuk, de magában is nagyon finom. Vigyázzunk, a kelkáposztaleveleket ne főzzük sokáig, mert nagyon megpuhul és nehéz lesz felgöngyölni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...