r
Nosalty Logó

Gong bao csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Gong bao csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A marinádhoz

Összesen 480 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A marinádhoz

Összesen 1921 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A marinádhoz

Összesen 114 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2129.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    1389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 480 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8516.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    5556 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    938.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    920 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    547 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2641 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5021 micro
Összesen 1921 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A marinádhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst marinálás után 30 percre félretesszük. Addig a gyömbért és a fokhagymát finomra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk.
  2. Egy kisebb tálban összekeverjük a szójaszószokat, a rizsecetet, a balzsamecetet, a cukrot, az alaplevet és két kanál szezámolajat.
  3. Ha a 30 perc letelt, a maradék két kanál olajat egy vastag falú serpenyőben felforrósítjuk. Rádobjuk a chiliket, az újhagyma felét, a fokhagymát és a gyömbért. 1-2 percig pirítjuk nagy lángon, majd hozzáadjuk a marinált csirkemellet.
  4. Nagy lángon megkapatjuk 2-3 perc alatt, majd ráöntjük a kis tálka tartalmát.
  5. Továbbra is nagy lángon sütjük újabb 3-5 percig. Félúton adjuk hozzá a földimogyorót.
  6. Azonnal tálaljuk.

A marinádhoz

  1. A csirkehúst falatnyi darabokra vágjuk. A keményítőt elkeverjük a szójaszósszal, és beleforgatjuk a csirkemellet. 30 percig állni hagyjuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1418
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 139
  • Össznézettség: 195469
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 08.

Ajánló

Jázmin rizs illik hozzá, de én maradék quinoával ettem, úgy is nagyon jó volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szecsuáni konyha egyik klasszikus és nem mellesleg villámgyors fogása. Ez egy alaprecept, kedvünk szerint dúsíthatjuk bármilyen zöldséggel.

Hozzávalók

A húshoz

A marinádhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...