r
Nosalty Logó

Gombkeksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norci79
Gombkeksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 821 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 3280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 821 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    222 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1637.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.1 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 3280 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 508 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az ételfesték kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Előfordulhat, hogy még vesz fel lisztet a tészta.
  2. A tésztát elosztjuk annyi felé, amennyi színt szeretnénk készíteni. Ebből az adagból kb. háromféle színnel lehet jól dolgozni, ami még nem olyan kevés.
  3. Az ételfestékeket belegyúrjuk a tésztába jó alaposan, majd egy bő órát hűtőben pihentetjük.
  4. Utána lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1-1,5 cm vastagra, és apró korongokat szaggatunk belőle. Én egy pálinkás pohárral csináltam. A pohár alját - jó esetben kisebb, mint a szája - rányomjuk a korongokra, hogy peremet adjon a gomboknak. Majd 4 lyukat szúrunk a közepükbe, hogy teljesen a gombhoz hasonlítsanak. (Azt kötőtűvel oldottam meg...:-)
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10657
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 18.

Ajánló

Ha csak úgy a hétköznapokra készítem, akkor 5 dkg cukrozatlan kakaóport teszek bele, hogy legyen színe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norci79 94 recept

Igen tudom...ételfesték! Én sem vagyok oda érte, de annyira megtetszett ez a keksz, hogy elkészítettem egy 10 éves kislány szülinapi zsúrjára. Volt nagy öröm, mert ezt nem ismerték még a gyerekek. Kb. 55-60 db-hoz elegendő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...