r
Nosalty Logó

Gombás-zöldbabos rántott hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szimran
Gombás-zöldbabos rántott hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1661 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 6641 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2375.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 1661 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    335.4 g

Zsír

  • Összesen
    379.3 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1894 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9500.3 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    519 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    3940 mg
  • Nátrium
    3191 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1742 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    682 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    632 micro
  • Kolin:
    1352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    735 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2155 micro
Összesen 6641 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket megmossuk, kiklopfoljuk. Bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük. A hagymát vékony szeletekre szeleteljük, a megtisztított gombákat szintén. A babot tetszés szerinti nagyságúra daraboljuk.
  2. Egy serpenyőbe egy kevéske olajat hevítünk, megpirítjuk a hagymát, gombát, zöldbabot. Hozzáöntjük a tejszínt, majd Creme Fraichet, sózzuk, borsozzuk.
  3. Kivajazunk egy tepsit, belefektetjük a hússzeleteket. Elosztjuk a tetejükön a gombás, babos szószt. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percet sütjük. Az első 15 percben takarjuk le alufóliával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2780
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-zöldbabos rántott hús
Szimran 144 recept

Egy rántotthús-variáció, a zöldbabot ízlés szerint bármely más zöldséggel variálhatjuk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...