r
Nosalty Logó

Gombás tojással töltött hústekercs

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Gombás tojással töltött hústekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hústekercshez:

Töltelékhez:

Tetejére:

Összesen 703 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hústekercshez:

Töltelékhez:

Tetejére:

Összesen 2810 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hústekercshez:

Töltelékhez:

Tetejére:

Összesen 160 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1732.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    699 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 703 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.9 g

Zsír

  • Összesen
    162.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    2241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6931.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    2808 mg
  • Nátrium
    2798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1175.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    523 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    1940 mg
  • Retinol - A vitamin:
    809 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2509 micro
Összesen 2810 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Hústekercshez:

Töltelékhez:

Tetejére:

Elkészítés

Hústekercshez:

  1. A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe áztatott és kinyomkodott zsemléket. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, lisztet, zsemlemorzsát, ízlés szerint fűszerezzük, jól kidolgozzuk.
  2. A megpucolt hagymát cikkekre szeleteljük, olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Amikor a gomba megsült, ráöntjük a felvert tojásokat, és készre sütjük.
  3. Egy fóliára téglaalap formára alakítjuk a darált húsos masszát, tölteléket elosztjuk rajta, majd feltekerjük.
  4. Olajjal kikent tepsibe fektetjük. Felvert tojással a hústekercset lekenjük, majd készre sütjük kb. 45-50 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2309
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás tojással töltött hústekercs
Salamon Csilla 1202 recept

Hústekercset nagyon szereti a családom. Sokszor azon gondolkodom, mikor mivel tudom megtölteni. Most ezt találtam ki.

Hozzávalók

Hústekercshez:

Töltelékhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...