r
Nosalty Logó

Gombás-tojásos lecsó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Gombás-tojásos lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 903 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    402 micro
  • β-karotin
    2589 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    9649 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 225 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2204.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1098 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2311.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    643 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    1606 micro
  • β-karotin
    10355 micro
  • β-crypt
    993 micro
  • Likopin
    38595 micro
  • Lut-zea
    3485 micro
Összesen 903 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    1451 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 32 kcal

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, vastagabb szeletekre vágjuk, a paprikákat zsülienre csíkozzuk, a hagymát félfőre vagy kockára vágjuk. A paradicsomokat felkockázzuk, nem vesszük le a héját, mert vékony és eltűnik a lecsóban.
  2. Veszünk egy nagyobb serpenyőt, felmelegítjük az olajat, beledobjuk a hagymát, megsózzuk és megpároljuk.
  3. A megpárolt hagymára ráhalmozzuk a paprikákat, tovább pároljuk, sütjük, majd következik a gomba, együtt dinszteljük tovább. A paprikának roppanósnak kell lenni, nem szabad péppé párolni, majd végezetül hozzáadjuk a paradicsomot.
  4. Sózzuk, borsozzuk, addig pároljuk, amíg kezd besűrűsödni, megszórjuk pirospaprikával elkeverjük.
  5. Utolsó lépés ráöntjük a felvert tojást, összekeverjük óvatosan, lágy-rezgősre sütjük. Elkészült a finom gombás-tojásos lecsó, puha kenyérrel táljuk. Jó étvágyat hozzá.
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 184
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 20.

Receptkategóriák

Gombás-tojásos lecsó
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...