r
Nosalty Logó

Gombás tojás ropogós kifliköntösben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Gombás tojás ropogós kifliköntösben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szendvicshez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szendvicshez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szendvicshez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    621 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3532.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    937 mg
  • Nátrium
    1694 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    539 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2486 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    991 micro
Összesen 1521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A szendvicshez

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A szendvicshez

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a gombát, és ízlés szerint sózzuk.
  2. Amikor kész a gomba ráöntjük a felvert tojásokat, és teljesen készre sütjük.
  3. A kifliket kettévágjuk, kivájjuk a belsejét, és zöldségkeverékes tejjel meglocsoljuk a kifli mindkét felét.
  4. A gombás tojáshoz keverjük a májkrémet.
  5. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a kifliket, a tetejüket lekenjük tejföllel, olajjal kikent tepsibe tesszük, és 5-6 percig sütjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1090
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás tojás ropogós kifliköntösben
Salamon Csilla 1203 recept

Gyors vacsorának is beillik. Finom piros retekkel és uborkával tálalva.

Hozzávalók

A szendvicshez

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...