r
Nosalty Logó

Gombás-tejszínes csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Gombás-tejszínes csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A gombás raguhoz

Összesen 691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A gombás raguhoz

Összesen 4139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A gombás raguhoz

Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195 g

Zsír

  • Összesen
    233.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7579.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    2720 mg
  • Nátrium
    3371 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2275.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 4139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A gombás raguhoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A krumplit megpucoljuk, vékonyra felkarikázzuk megmossuk.
  2. A csirkecombok bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk,megmossuk, besózzuk.
  3. A gombát megpucoljuk, vékonyra szeleteljük.
  4. A szalonnát kockákra vágjuk, mikor kiengedett már a zsírjából,a hagymát szintén kockákra vágva mellétesszük, üvegesre dinszteljük.
  5. Ha üveges már a hagyma, beletesszük a gombát, belenyomjuk a fokhagymagerezdet sózzuk,ételízesítővel megszórjuk, borsozzuk, kicsit megpároljuk.
  6. A krumplit jénaiba vagy tepsibe tesszük, megsózzuk.
  7. A csirkecombokat leheletnyi lisztben megforgatjuk, és rátesszük a krumplira.
  8. Evőkanállal eloszlatjuk a combokon a gombás ragut (levével együtt).
  9. Egyenletesen leöntjük a tejszínnel az egészet, alufóliával szorosan letakarjuk.
  10. Kb 1 órát sütjük, ha puha a húsés a krumpli, levesszük a fóliát, ésmég kb. 15 percet tovább sütjük, hogy a leve nagyjából elpárologjon.
  11. Ha megsült, elzárjuk a sütőt, rászórjuk a sajtot (krumplira is), és csak addig toljuk vissza a sűtőbe, míg ráolvad a sajt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10305
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 18.

Ajánló

Lehet még szeletelt pulykacombból is és természetesen szeletelt pulyka- vagy csirkemellből is. A raguba még tehetünk ízlésünk szerint más fűszereket is (pl. kakukkfű, majoranna stb..) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, ízletes, és ami nem utolsó szempont, gyorsan elkészíthető. Eredetileg 6 főnek elég - vagyis azt hittem, holnapra is marad -, de nálunk a férjemnek, meg a fiamnak annyira ízlett, hogy azonnal megettek 2 combot, így most gondban vagyok...3 vagy 6 fő?

Hozzávalók

A csirkéhez

A gombás raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...