r
Nosalty Logó

Gombás táska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gombás táska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 358 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 173 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 358 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2240.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    967.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 2838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Felaprítjuk a hagymát és a gombát.
  2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és beledobjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a gombát. Átpírtíjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemzölddel.
  3. Ha már megpirult a gomba, rátesszük a lisztet, kicsit átforgatjuk és hozzáadjuk a tejfölt. Addig főzzük, még be nem sűrűsödik, ha szükséges adjunk hozzá egy pici vizet, de ne legyen túl híg a töltelék.
  4. Kimérjük a lisztet, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a petrezselyemzöldet és a cukrot. Összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és apránként a langyos vizet (kb 2 dl), de csak annyit, hogy egy gyúrható, nem a kézhez tapadó tésztát kapjunk.
  5. Belisztezzük a deszkát, majd a tészta felét vékonyra nyújtjuk (kb 2 mm), próbáljuk meg téglalap formájúra. Felkockázzuk, nekem 9 darabra sikerült.
  6. A felkockázott darabokra halmozunk kb 2 evőkanálnyit a gombás szószból, teszünk rá egy pici reszelt sajtot, majd a széleit megkenjük tojással és összehajtjuk. A tetejét sütés előtt megkenjük tojással és megszórjuk sajttal. Ha szeretnénk, a tetejét bevágdoshatjuk.
  7. A tészta másik felével az előbbiekben leírtak alapján járunk el. Csak mielőtt elkezdenénk kinyújtani gyúrjuk át.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3896
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss sós "péksütit"  szerettem volna, persze ünnepnap révén a pékség zárva volt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...