r
Nosalty Logó

Gombás sajtszószos penne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Puffin
Gombás sajtszószos penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 698 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4184 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1729 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 698 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.1 g

Zsír

  • Összesen
    139.2 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10374.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    448 mg
  • Kálcium
    3972 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2736 mg
  • Nátrium
    2775 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.7 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    717 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1036 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1358 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    990 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 4184 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. A gombát megtisztítjuk, gépi darálón ledaráljuk. Sajtot lereszeljük.
  3. Amíg a tészta fő, elkészítjük a szószt, amihez a hideg tejben feltesszük a gombát főni.
  4. Miután a gombás tej felforrt, a hideg vízben feloldott keményítőt beleöntjük, és folytonos keverés közben pár percig tovább főzzük.
  5. Ezután beleszórjuk a reszelt sajtot, mustárt, borsot, petrezselymet, és további 5 percig kevergetjük közepes lángon, nehogy a szósz leégjen.
  6. Ha a sajt már teljesen elolvadt, ízlés szerint sózzuk.
  7. A tésztát a szósszal leöntve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2699
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 02.

Ajánló

Egyszerűbb, ha tálalás előtt egy nagy tálban összekeverjük a tésztát a szósszal. Ezt a keveréket sajttal megszórva, sütőbe téve, tíz perc alatt pirosra süthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját ötlet, amihez a helyi "macaroni cheese" receptje adta az ötletet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...