r
Nosalty Logó

Gombás-sajtos-szalonnás csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zsanna-manna
Gombás-sajtos-szalonnás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1868 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 375 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5984.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1620 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2342 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    785 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1868 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A császárszalonnát felcsíkozzuk, és egy serpenyőben megsütjük, majd kiszedjük egy edénybe.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, a szalonna után visszamaradt zsiradékban elkezdjük pirítani, majd rádobjuk a felszeletelt gombát is. Erős lángon addig pirítjuk, míg a gomba el nem fövi a levét. Közben sózzuk, borsozzuk.
  3. Az elkészült gombát a megsült császárszalonnához szedjük, és összekeverjük vele.
  4. A csirkemellet felszeleteljük. A szeleteket megsózzuk (nem kell nagyon, csak éppen hogy!), lisztbe forgatjuk.
  5. Ugyanabban a serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a lisztbe mártott csirkemelleket aranysárgára átsütjük.
  6. A megsült hússzeleteket egy tűzálló jénai tálba rendezgetjük.
  7. A tejfölhöz hozzákeverjük a fokhagymakrémet, és ezzel megkenegetjük a hússzeleteket.
  8. A tetejére halmozzuk a császárszalonnás gombát, és legvégül rászeleteljük a mozzarellát és a trappista sajtot.
  9. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9289
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsanna-manna 19 recept

Igazi magyaros, finom és laktató étel. Én finomliszt helyett zabpehelylisztbe forgattam a sütés előtt a húst, és köret nélkül ettem, de a családnak sütöttem hozzá sült krumplit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...