r
Nosalty Logó

Gombás sajtkrémleves fehérborral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Gombás sajtkrémleves fehérborral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

leves

tészta

Összesen 705 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

leves

tészta

Összesen 2817 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

leves

tészta

Összesen 173 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 705 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    222.8 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3874.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    2153 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    941.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    824 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 2817 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

leves

tészta

Elkészítés

leves

  1. 500 ml vízben a leveskockát felfőzzük.
  2. Hagymát és fokhagymát apróra fölvágjuk, és a vajban dinszteljük. A fölszeletelt gombát is hozzáadjuk, és kb. 7-8 percig tovább sütjük.
  3. Utána megszórjuk liszttel, összekeverjük, majd fölengedjük a leveskockával fölfőzött folyadékkal. Kb .15 percig főzzük, és hozzáadjuk a sajtot, tejszínt, fehérbort. A bort inkább kisebb adagokban adjuk hozzá, hogy megfeleljen az ízlésünknek a mennyisége. Sóval és borssal fűszerezzük, és készre főzzük.

tészta

  1. Ha van megfelelő csészénk, akkor a csészékbe adagoljuk a leveseket, és tojássárgájával körbekenjük a csésze szélet . 4 megfelelő méretű kört vágunk ki a leveles tésztából, és a csészékre egy kalapot formálunk belőle, a széleit lenyomkodjuk, megkenjük tojássárgájával. A tetejét megszórjuk szezámmaggal. Kb. 200 fokon 20 percig sütjük.
  2. A másik variáció a leveles tésztából háromszögeket alkotunk, megkenjük a tetejét tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal és fekete köménnyel, majd sütjük szintén 200 fokon.
  3. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3424
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás sajtkrémleves fehérborral
Éva házias konyhája 159 recept

A téli estéken egy finom krémleves nagyon jólesik.

Hozzávalók

leves

tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...