Gombás sajtkrémleves fehérborral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
leves
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
38g csiperkegomba8 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
125g víz0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
tészta
-
63g leveles tészta232 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
13g szezámmag72 kcal
-
0g feketekömény0 kcal
Összesen
705
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
leves
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
150g csiperkegomba32 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
500g víz0 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
200g krémsajt500 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
tészta
-
250g leveles tészta928 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g szezámmag287 kcal
-
0g feketekömény0 kcal
Összesen
2817
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
leves
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
9.3g csiperkegomba2 kcal
-
1.9g vaj13 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0.6g leveskocka2 kcal
-
30.9g víz0 kcal
-
12.4g habtejszín36 kcal
-
6.2g fehérbor5 kcal
-
12.4g krémsajt31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
tészta
-
15.5g leveles tészta57 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
3.1g szezámmag18 kcal
-
0g feketekömény0 kcal
Összesen
173
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 55.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 968.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 538 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 235.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
705
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.2 g
Zsír
-
Összesen 222.8 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 504 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3874.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 713 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 709 mg
-
Nátrium 2153 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 941.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 839 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 824 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 188 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
2817
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
leves
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
150 g csiperkegomba
-
30 g vaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 db leveskocka
-
500 ml víz
-
200 ml habtejszín
-
100 ml fehérbor
-
só ízlés szerint
tészta
-
250 g leveles tészta
-
1 db tojássárgája
-
50 g szezámmag
-
feketekömény ízlés szerint
Elkészítés
leves
- 500 ml vízben a leveskockát felfőzzük.
- Hagymát és fokhagymát apróra fölvágjuk, és a vajban dinszteljük. A fölszeletelt gombát is hozzáadjuk, és kb. 7-8 percig tovább sütjük.
- Utána megszórjuk liszttel, összekeverjük, majd fölengedjük a leveskockával fölfőzött folyadékkal. Kb .15 percig főzzük, és hozzáadjuk a sajtot, tejszínt, fehérbort. A bort inkább kisebb adagokban adjuk hozzá, hogy megfeleljen az ízlésünknek a mennyisége. Sóval és borssal fűszerezzük, és készre főzzük.
tészta
- Ha van megfelelő csészénk, akkor a csészékbe adagoljuk a leveseket, és tojássárgájával körbekenjük a csésze szélet . 4 megfelelő méretű kört vágunk ki a leveles tésztából, és a csészékre egy kalapot formálunk belőle, a széleit lenyomkodjuk, megkenjük tojássárgájával. A tetejét megszórjuk szezámmaggal. Kb. 200 fokon 20 percig sütjük.
- A másik variáció a leveles tésztából háromszögeket alkotunk, megkenjük a tetejét tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal és fekete köménnyel, majd sütjük szintén 200 fokon.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 193
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3424
- Feltöltés dátuma: 2017. december 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Éva házias konyhája
159 recept
A téli estéken egy finom krémleves nagyon jólesik.