r
Nosalty Logó

Gombás-rukkolás pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Gombás-rukkolás pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 806 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 3215 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 224 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2682.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 806 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    168.8 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10731.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    3171 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    3036 mg
  • Nátrium
    3824 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    730.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    931 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    824 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    3004 micro
Összesen 3215 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    403 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. A kétféle lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzákeverjük az élesztőt, parmezán sajtot és a sót. Mélyedést alakítunk ki a középen, ide öntjük a meleg vizet, elkezdjük lazán összedolgozni. Végül hozzáöntjük az olajat, és lisztezett deszkára borítva alaposan kidagasztjuk.
  2. A kelesztő tálba cseppentünk néhány csepp olívaolajat, beleforgatjuk a tésztát, és lefóliázva pihenni hagyjuk, míg duplájára nem kel (kb. 1-1,5 óra).
  3. Kelesztés után két részre osztjuk a tésztát, gombócokká formázzuk, és további 20 percig pihentetjük.
  4. Ezalatt előmelegítjük a sütőt, és elkészítjük a feltétet. A sűrített paradicsomot összekeverjük az olívaolajjal, szórunk bele pici cukrot, bazsalikomot, és ízlés szerint sózzuk.
  5. A gombát vékonyra felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.
  6. Ha letelt a 20 perc, kinyújtjuk-huzigáljuk a tésztát kb. 30 centi átmérőjű körré. Belehelyezzük a pizzasütő formánkba, megkenjük paradicsomszósszal, rászórjuk a gombát, sajtot, rukkolát.
  7. Mehet a forró sütőbe 5-6 percre. Míg sül, ugyanígy járunk el a másik tésztagombóccal is.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9939
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 17.

Ajánló

A másik pizzát gazdagíthatjuk mozzarellával és tükörtojással (pár perc sülés után kivesszük a tésztát a sütőből, ráütjük a tojásokat, és már mehet is vissza).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Két 30 centis pizza jön ki belőle. Én rögtön dupla adagot készítettem, és a tészta felét lefagyasztottam.

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...