Gombás-rukkolás pizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Panno
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
125 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
6 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
-
1g só0 kcal
-
63g víz0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Feltét
-
38g csiperkegomba8 kcal
-
4 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g nádcukor0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
15g rukkola4 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
28g tojás35 kcal
Összesen
806
kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
498 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
23 kcal
-
60g parmezán sajt235 kcal
-
2g só0 kcal
-
250g víz0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Feltét
-
150g csiperkegomba32 kcal
-
16 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g nádcukor0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
60g rukkola15 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
110g tojás138 kcal
Összesen
3215
kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
10.5g teljes kiőrlésű liszt35 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
4.2g parmezán sajt16 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
17.5g víz0 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
Feltét
-
10.5g csiperkegomba2 kcal
-
1.4g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
0g nádcukor0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
27 kcal
-
4.2g rukkola1 kcal
-
14g mozzarella42 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
Összesen
224
kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 42.2 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2682.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 793 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 759 mg
-
Nátrium 956 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 182.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 315 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1438 micro
-
Lut-zea 751 micro
Összesen
806
kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 168.8 g
Zsír
-
Összesen 120.9 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 627 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10731.4 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 3171 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 420 mg
-
Foszfor 3036 mg
-
Nátrium 3824 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 364.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 730.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 931 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 152 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 440 micro
-
Kolin: 462 mg
-
Retinol - A vitamin: 824 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 1262 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 3004 micro
Összesen
3215
kcal
- 12% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 751 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 403 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
224
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
30 dkg finomliszt
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
6 dkg parmezán sajt
-
0.5 kávéskanál só
-
2.5 dl víz
-
2 ek olívaolaj
Feltét
-
15 dkg csiperkegomba
-
0.5 ek olívaolaj
-
2 csipet nádcukor
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
10 dkg parmezán sajt
-
60 g rukkola
Elkészítés
Tészta
- A kétféle lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzákeverjük az élesztőt, parmezán sajtot és a sót. Mélyedést alakítunk ki a középen, ide öntjük a meleg vizet, elkezdjük lazán összedolgozni. Végül hozzáöntjük az olajat, és lisztezett deszkára borítva alaposan kidagasztjuk.
- A kelesztő tálba cseppentünk néhány csepp olívaolajat, beleforgatjuk a tésztát, és lefóliázva pihenni hagyjuk, míg duplájára nem kel (kb. 1-1,5 óra).
- Kelesztés után két részre osztjuk a tésztát, gombócokká formázzuk, és további 20 percig pihentetjük.
- Ezalatt előmelegítjük a sütőt, és elkészítjük a feltétet. A sűrített paradicsomot összekeverjük az olívaolajjal, szórunk bele pici cukrot, bazsalikomot, és ízlés szerint sózzuk.
- A gombát vékonyra felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.
- Ha letelt a 20 perc, kinyújtjuk-huzigáljuk a tésztát kb. 30 centi átmérőjű körré. Belehelyezzük a pizzasütő formánkba, megkenjük paradicsomszósszal, rászórjuk a gombát, sajtot, rukkolát.
- Mehet a forró sütőbe 5-6 percre. Míg sül, ugyanígy járunk el a másik tésztagombóccal is.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9939
- Feltöltés dátuma: 2014. április 17.
Ajánló
A másik pizzát gazdagíthatjuk mozzarellával és tükörtojással (pár perc sülés után kivesszük a tésztát a sütőből, ráütjük a tojásokat, és már mehet is vissza).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Panno
63 recept
Két 30 centis pizza jön ki belőle. Én rögtön dupla adagot készítettem, és a tészta felét lefagyasztottam.