Gombás rizottó 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
100g rizottó rizs358 kcal
-
75g csiperkegomba16 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
375g zöldség alaplé26 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
606
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
200g rizottó rizs716 kcal
-
150g csiperkegomba32 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
750g zöldség alaplé53 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
1214
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
14.4g rizottó rizs52 kcal
-
10.8g csiperkegomba2 kcal
-
10.8g fehérbor9 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
54g zöldség alaplé4 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
1.4g parmezán sajt6 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
88
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1813.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 258 mg
-
Nátrium 1329 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 187.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
606
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3626.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 516 mg
-
Nátrium 2658 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 375.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 506 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
1214
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg rizottó rizs
-
15 dkg csiperkegomba
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
7.5 dl zöldség alaplé
-
1 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
sáfrány ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olívaolajon kb. 10 percig (alacsony hőfokon) pároljuk, vigyázunk, hogy nehogy leégjen a hagyma.
- Hozzáadjuk a rizst a hagymához, és magasabb fokozaton 1-2 percig kevergetjük őket.
- Ráöntjük a vermutot a rizsre, és pár percig tovább kevergetjük, amíg az alkohol el nem párolog.
- Ezután az előre elkészített alaplevet adagoljuk a rizshez. Egyszerre mindig csak keveset, kb. 1 merőkanálnyit teszünk hozzá, és addig kevergetjük, míg azt a rizs magába nem szívja.
- Amikor a rizs már majdnem teljesen megpuhult, megszórjuk egy kis sáfránnyal, hogy szép színe legyen, majd hozzákeverjük a felaprított gombát is. Fűszerezzük ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal és kakukkfűvel. Ha maradt még alaplé, azt is hozzáöntjük. Ha nem maradt alaplé, de a rizs még nem elég puha, vagy túl száraz, vízzel öntjük fel.
- Mikor a rizs megpuhult, és kellően krémes, lehúzzuk a tűzről, és kevés vajat és parmezán sajtot keverünk hozzá.
- 1-2 percig hagyjuk, hogy a vaj és a sajt is összeolvadjon a rizzsel, majd mihamarabb tálaljuk, mert frissen a legjobb!
- Receptkönyvben: 150
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16276
- Feltöltés dátuma: 2010. május 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Londonban ettem, és készítettem először rizottót. Mikor hazajöttem, rögtön elkészítettem itthon is. Azóta nagy kedvenc. Számtalan variációja létezik, ez egy egyszerű alaprecept gombával.