r
Nosalty Logó

Gombás rizottó 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás rizottó 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1214 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1813.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    1329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 606 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3626.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    2658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1214 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olívaolajon kb. 10 percig (alacsony hőfokon) pároljuk, vigyázunk, hogy nehogy leégjen a hagyma.
  2. Hozzáadjuk a rizst a hagymához, és magasabb fokozaton 1-2 percig kevergetjük őket.
  3. Ráöntjük a vermutot a rizsre, és pár percig tovább kevergetjük, amíg az alkohol el nem párolog.
  4. Ezután az előre elkészített alaplevet adagoljuk a rizshez. Egyszerre mindig csak keveset, kb. 1 merőkanálnyit teszünk hozzá, és addig kevergetjük, míg azt a rizs magába nem szívja.
  5. Amikor a rizs már majdnem teljesen megpuhult, megszórjuk egy kis sáfránnyal, hogy szép színe legyen, majd hozzákeverjük a felaprított gombát is. Fűszerezzük ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal és kakukkfűvel. Ha maradt még alaplé, azt is hozzáöntjük. Ha nem maradt alaplé, de a rizs még nem elég puha, vagy túl száraz, vízzel öntjük fel.
  6. Mikor a rizs megpuhult, és kellően krémes, lehúzzuk a tűzről, és kevés vajat és parmezán sajtot keverünk hozzá.
  7. 1-2 percig hagyjuk, hogy a vaj és a sajt is összeolvadjon a rizzsel, majd mihamarabb tálaljuk, mert frissen a legjobb!
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16276
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Londonban ettem, és készítettem először rizottót. Mikor hazajöttem, rögtön elkészítettem itthon is. Azóta nagy kedvenc. Számtalan variációja létezik, ez egy egyszerű alaprecept gombával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...