r
Nosalty Logó

Gombás rakott tarhonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Gombás rakott tarhonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 834 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3338 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    211 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 834 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.6 g

Zsír

  • Összesen
    128.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5457.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    464 mg
  • Kálcium
    1076 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2339 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    843.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    929 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1429 micro
  • Kolin:
    1041 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1570 micro
Összesen 3338 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  2. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a mustárt és 3 ek tejfölt.
  3. 3 ek olajat megmelegítünk, rátesszük a tarhonyát, megpirítjuk, sózzuk, és felöntjük annyi meleg vízzel, amennyi éppen ellepi, és a fedő alatt készre főzzük.
  4. Tojásokat megfőzzük, és karikára szeleteljük.
  5. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk. Beleöntjük a tarhonya felét, erre a gombapörkölt, majd elosztjuk rajta a tojásszeleteket. Beborítjuk a tarhonya másik felével, megkenjük 3 ek tejföllel, és ráreszeljük a sajtot. 200 fokon 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5276
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás rakott tarhonya
Salamon Csilla 1202 recept

Nagyon finom, szaftos, tartalmas étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...