r
Nosalty Logó

Gombás pizza párna

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gombás pizza párna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 605 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 2417 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 191 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1363.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 605 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5455 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1123 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1248 mg
  • Nátrium
    2755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    653 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 2417 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2193 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk vízben egy kis cukorral, majd bedagasztjuk a liszttel, pár csipet sóval ízesítjük. Összegyúrás után a tészta tetejét megszórjuk egy kis liszttel, majd letakarjuk, és kétszeresére kelesztjük. (kb. 1 óra)
  2. Amíg a tészta kel, elkészítjük a szószt: ízlés szerint keverjük a paradicsomszószhoz az oregánót, bazsalikomot, sót, cukrot és az összezúzott fokhagymát.
  3. A tölteléknek valókat felvágjuk, a sajtokból kis kockákat vágunk.
  4. Miután megkelt a tészta, 4 egyenlő részre választjuk. A tésztákat kör vagy ovális alakra nyújtjuk, megkenjük a szósszal, majd csak a felére helyezzük el a töltelékeket ízlés szerinti mennyiségben, mivel a tészta nyúlik, jól meg lehet pakolni.
  5. Ezután a nem megpakolt felét óvatosan ráhatjuk a töltelékekre, és a széleket finoman összenyomkodjuk.
  6. A tetejére díszítésként reszelt sajtot és gombaszeleteket tehetünk, majd előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük, amíg a teteje meg nem pirul. (Én ezeket is a teflonos pizzasütőlapon szoktam elkészíteni, mert az lyukacsos, így teljesen átsül, valamint le sem ragad.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3391
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a pizzát, de egy idő után, amikor már unalmas, akkor ez az étel kicsit feldobja a megszokott ízeket. Az ötlet a pékségben kapható pizzás dolgokból jött, csak szerintem unalmas, ha csak pizzaszósz van benne, így jó gazdagon megtöltve sokkal laktatóbb, érdekesebb és változatosabb.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...