r
Nosalty Logó

Gombás-mángoldos vegyes tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gombás-mángoldos vegyes tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombás-mángoldos feltéthez

A vegyes tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombás-mángoldos feltéthez

A vegyes tésztához

A tálaláshoz

Összesen 2369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombás-mángoldos feltéthez

A vegyes tésztához

A tálaláshoz

Összesen 102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4540.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    2130 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1742 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3839 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    16892 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51082 micro
Összesen 1185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    84.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9081.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1474 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    1017 mg
  • Foszfor
    1999 mg
  • Nátrium
    4261 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1659.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3485 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    7678 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1022 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    416 micro
  • β-karotin
    33785 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102164 micro
Összesen 2369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1454 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4398 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A gombás-mángoldos feltéthez

A vegyes tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A gombás-mángoldos feltéthez

  1. Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát. Fűszerezzük. (Só nem szükséges, a leveskocka bőven elég sót tartalmaz.)
  2. Mikor a gomba leve elfőtt, hozzáadjuk a felcsíkozott mángoldot, és megfonnyasztjuk.

A vegyes tésztához

  1. Külön-külön kifőzzük a tésztákat elkészítési módjuknak megfelelően, majd leszűrjük.
  2. A tojásokat egy kisebb tálban felütjük, villával felverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, és simára keverjük.
  3. A még forró tésztát egy nagyobb tálba helyezzük, ráöntjük a tojásos-tejfölt, és összeforgatjuk. (A tojás rá fog sülni a forró tésztára.)

A tálaláshoz

  1. A tojásos-tejfölös tésztára kanalazzuk a gombás-mángoldos feltétet, a tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3058
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy tésztarajongó vagyok, imádom a tésztaételeket mindenféle formában. Előző étkezésről maradt spaghetti és penne is, gondoltam, kár lenne kidobni (merthogy nálunk mindig mindenből éppen csak egy kicsi marad, az valahogy már senkinek nem kell), inkább összekeverem, abból még kijöhet egy jó kis ebéd. Így lett. :)

Hozzávalók

A gombás-mángoldos feltéthez

A vegyes tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...