r
Nosalty Logó

Gombás-májjal töltött rántott gomba

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Gombás-májjal töltött rántott gomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gombához

A töltelékhez

Összesen 1089 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gombához

A töltelékhez

Összesen 4355 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gombához

A töltelékhez

Összesen 225 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2058.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    876 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4538 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 1089 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    198.2 g

Zsír

  • Összesen
    301.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    2771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8234.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    486 mg
  • Kálcium
    1450 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    3314 mg
  • Nátrium
    2590 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1155.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    18187 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    93 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3504 micro
  • Kolin:
    1736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18152 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    211 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 4355 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    937 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A gombához

A töltelékhez

Elkészítés

A gombához

  1. Első lépésként a gombákat alaposan megtitszítjuk, leszárítjuk.
  2. A nyers csikemájat ledaráljuk, vagy késsel elkaparjuk. A lényeg, hogy nagyon jó krémes állagú legyen. Olcsóbb és gyorsabb megoldás, ha májkrémet/kenőmájast használunk.
  3. A hagymát és a füstölt szalonnát nagyon apróra vágjuk (a hagymát reszelni nem ajánlom, szerintem nagyon sok illóolajat veszít közben), majd lassú tűz mellett párolni kezdjük, az apróra vágott gombával együtt. A gomba lehet csiperke, laska, rókagomba vagy bármilyen más. Kinek mi ízlik a legjobban.
  4. Amikor már összepárolódtak az ízek, akkor adjuk hozzá a darált csirkemájat (kenőmájast), ízlés szerint ízesítjük, és kb. 10 perc alatt az egészet összepároljuk.
  5. Ráütjük a két nyers tojást, majd hozzákeverjük az apróra darabolt vagy reszelt sajtot, és alaposan összekeverjük.
  6. Amikor a massza már langyosra hűlt, akkor megtöljük a gombákat, és a hagyományos módon bepanírozzuk, majd forró olajban megsütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 24059
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 18.

Ajánló

Tudom ajánlani meleg előételként is. Elsőre talán kicsit macerásnak tűnik, de valójában megéri, mert nagyon ízletes és laktató. Köretként bármi tálalható hozzá: a könnyed salátától kezdve a különböző módon elkészített burgonyáig.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amennyiben valaki nem rajong a szalonnáért, viszont szereti a füstölt ízeket, abban az esetben ajánlom, hogy hagyja ki a füstölt szalonnát, és a töltelékbe füstölt sajtot tegyen. Az ízhatás ugyanaz, viszont nem lesz annyira zsíros az étel.

Hozzávalók

A gombához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...