r
Nosalty Logó

Gombás-lilahagymás quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mi van itthon
Gombás-lilahagymás quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A keverékhez

Összesen 783 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A keverékhez

Összesen 3128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A keverékhez

Összesen 216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 783 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    197.2 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2346.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1139 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    849.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1454 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1430 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 3128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A keverékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, sózzuk és annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk. Kinyújtjuk és egy piteformába tesszük.
  2. 180 fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük. Érdemes valamilyen nehezéket tenni a tésztára, hogy az elősütés alatt a tészta ne púposodjon fel - ez lehet bármilyen száraz hüvelyes, vagy sütőbab, végszükség esetén egy vízzel teli lábos.
  3. Jöhet a töltelék: Egy serpenyőben lepirítjuk a szalonnát a lilahagymával, hozzáadjuk a fokhagymát és a gombát is, fűszerezzük és addig pároljuk, míg elfő a gomba leve. Még melegen elrendezzük az elősütött tésztán.
  4. Keverék: A tojást enyhén elhabarjuk, hozzákeverjük a tejszínt és a zúzott fokhagymát, sózzuk és a pitére öntjük. Kevés sajtot kockára vágunk, rászórjuk és mehet is az előmelegített sütőbe kb 30 percre.
  5. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5233
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-lilahagymás quiche
Mi van itthon 92 recept

Szeretek kísérletezni, variálni egy egy recepttel. Szerencsére eddig minden ilyen jellegű próbálkozásom ehetőre sikeredett, ami azért megnyugtató. Főleg akkor, ha nincs B terv... de ettől is izgalmas a főzés. Igaz, ha nagyjából tudjuk, hogy mi mivel passzol, akkor kicsi az esélye hogy nagyon mellé nyúljunk, de az ördög sosem alszik...  Ezt az ételt is nehéz elrontani, adva van egy tésztaalap, ami lehet akár jó minőségű mirelit vajas tészta is, de mi magunk is elkészíthetjük. A töltelék teljesen ránk van bízva, tehetünk bele zöldséget vagy húst, amit csak szeretünk. Jöhet a tejszínes-tojásos keverék, esetleg némi sajt és már mehet is a sütőbe. Mikor eldöntöttem, hogy quiche-t fogok készíteni, sorra vettem, hogy mi is van itthon, hogy mi legyen a töltelék. Végül a balzsamecetes lilahagyma mellett döntöttem, majd főzés közben még a serpenyőbe került egy kis gomba is... így van ez :) Persze a sajt sem maradhat ki, a sajt nálunk "kötelező" alapanyag. Az egyik legnagyobb kritikusom, az édesapám szerint "jó" lett, és nekem ennyi elég is :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A keverékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...