r
Nosalty Logó

Gombás lepény karamellizált lilahagymával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A kis gasztronauta
Gombás lepény karamellizált lilahagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Feltéthez

Összesen 287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Feltéthez

Összesen 1727 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Feltéthez

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    111.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1662.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 1727 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Feltéthez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztát a hozzávalókból gyorsan összeállítjuk, majd folpacka csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük, és olívaolajon puhára pároljuk kb. 10 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk, és adhatunk hozzá egy csipet cukrot is. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni.
  3. A gombákat megtisztítjuk, és alaposan megszárítjuk.
  4. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy kivajazott piteforma aljára simítjuk. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben elősütjük.
  5. Mikor már kicsit kopogósra sült a pite, kivesszük, és a lilahagymával lefedjük, majd szépen elhelyezzük rajta a gombafejeket, majd a rátépkedjük a sonkát. Visszadugjuk a sütőbe, és alacsonyabb hőfokon megsütjük.
  6. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd megszórjuk petrezselyemzölddel és rukkolával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1789
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás lepény karamellizált lilahagymával
A kis gasztronauta 142 recept

Salátával nagyon finom vacsora.

Hozzávalók

Tésztához

Feltéthez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...