Gombás harcsapaprikás
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g afrikai harcsa149 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
2g sertészsír17 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
1 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
313
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g afrikai harcsa1190 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
11 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
350g tejföl693 kcal
-
57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
2496
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
37.6g afrikai harcsa45 kcal
-
18.8g gomba4 kcal
-
6.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g sertészsír5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
7.5g paprika1 kcal
-
7.5g paradicsom1 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
7.5g fehérbor6 kcal
-
13.2g tejföl26 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
92
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 641.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 269.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 297 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
313
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 181.8 g
Zsír
-
Összesen 145.2 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 771 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5129 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 557 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 351 mg
-
Foszfor 2908 mg
-
Nátrium 1149 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 2154.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 646 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 30 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 186 mg
-
D vitamin: 139 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 852 mg
-
Retinol - A vitamin: 424 micro
-
α-karotin 260 micro
-
β-karotin 2375 micro
-
β-crypt 262 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1584 micro
Összesen
2496
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 193 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg gomba
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 ek sertészsír
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
1 ek fűszerpaprika
-
350 g tejföl
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A zsíron megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát.
- Felszeleteljük a gombát és a paprikát, majd rádobjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, míg zsírjára nem sül. Sűrűn megkeverjük.
- Ezután rászórjuk a pirospaprikát, és beleaprítjuk a paradicsomot, felöntjük borral, és fedő alatt főzzük.
- Közben a halat 2-3 centis kockákra vágjuk, és ha a paradicsom is szétfőtt, a gombás alaphoz adjuk. Nem kell sok a halnak, a forrástól számított 10-15 percen belül megfő.
- A tejfölt csomómentesre keverjük a keményítővel, kevés forró szaftot merünk bele, összekeverjük, majd visszaöntjük a halhoz. Óvatosan keverjük, hogy a hal ne törjön. Első forrásig főzzük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 15026
- Feltöltés dátuma: 2014. július 20.
Ajánló
Leginkább nokedli vagy túrós csusza illik hozzá, de kifőtt tésztával is finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
A halpaprikást gyerekkoromban keveset ettem, lévén a ponty szálkás, anyukám nem merte elénk tenni. Más halhoz nem igen jutottunk hozzá. Szerencsére ma már az afrikai harcsához elérhető áron hozzá lehet jutni, nem beszélve arról, ha a ponty filét beirdalom, azt is bátran lehet enni, akár paprikásnak is.