r
Nosalty Logó

Gombás-hagymás karaj JUDYTH konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Walaky
Gombás-hagymás karaj JUDYTH konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gombás-hagymás hús

Burgonya köret

Összesen 656 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gombás-hagymás hús

Burgonya köret

Összesen 3284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gombás-hagymás hús

Burgonya köret

Összesen 116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    724 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 656 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.4 g

Zsír

  • Összesen
    190 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4705.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2714 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1939.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 3284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    127 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Gombás-hagymás hús

Burgonya köret

Elkészítés

Gombás-hagymás hús

  1. A hússzeleteket befűszerezzük a fűszerkeverékkel, és sorban lerakjuk a tepsi aljára (hőálló jénai), melyet a zsírral bekentünk.
  2. A hagymát félbe, majd vastagabb szeletekre vágjuk, a gombát is megtisztítjuk, szeleteljük.
  3. A feldarabolt hagymát, gombát egy tálba rakjuk, s a többi hozzávalóval jól összekeverjük, majd a hússzeletek tetején egyenletesen elosztjuk.
  4. 150 fokos sütőben fólia alatt 60 percig sütjük (sercegéstől számítva), alsó-felső sütéssel, majd fólia nélkül még 15-20 percet.

Burgonya köret

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, nem hámozzuk meg, karikára vágjuk, forró zsíron átfuttatjuk (lehetőleg teflon serpenyőben), teszünk rá sót, borsot, kevés ételízesítőt, és fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Ha a burgonya nem enged elég levet, akkor kicsi vizet öntünk alá (ez burgonyafüggő, hogy mennyi levet enged). Ha már majdnem teljesen puha, levesszük a fedőt, szép pirosra pirítjuk. Közben óvatosan, hogy ne törjön, időnként keverünk rajta, hogy mindegyik oldala piruljon.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x36x5
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 18857
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 08.

Ajánló

Burgonyakörettel és a saját friss csalamádémmal (megtalálható a receptjeim között - Egész évben friss, házi csalamádé) tálaltam! Más körettel is lehet tálalni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A történet annyi, hogy ki kell próbálni, érdemes! :) Nagyon finom, ünnepi ételként is megállja a helyét!

Hozzávalók

Gombás-hagymás hús

Burgonya köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...