Gombás-hagymás karaj JUDYTH konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Gombás-hagymás hús
-
50 dkg csiperkegomba
-
4 közepes db vöröshagyma
-
2 ek ketchup
-
2 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
Burgonya köret
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál ételízesítő
656
Kalória
41.3g
Fehérje
38.1g
Szénhidrátok
38g
Zsír
387.9g
Víz
125.2g
Koleszterin
5.5g
Rost
7.3g
Cukor
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
Gombás-hagymás hús
-
160g sertés rövidkaraj266 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
72g vöröshagyma26 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
6g ketchup6 kcal
-
4g mustár2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
12g sertészsír108 kcal
Burgonya köret
-
200g burgonya116 kcal
-
12g sertészsír108 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
656
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
Gombás-hagymás hús
-
800g sertés rövidkaraj1328 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
30g ketchup30 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
Burgonya köret
-
1000g burgonya578 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
3284
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
Gombás-hagymás hús
-
28.1g sertés rövidkaraj47 kcal
-
17.6g csiperkegomba4 kcal
-
12.7g vöröshagyma5 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.1g ketchup1 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2.1g sertészsír19 kcal
Burgonya köret
-
35.2g burgonya20 kcal
-
2.1g sertészsír19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
116
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.3 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 941.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 543 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 387.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 724 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
656
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 206.4 g
Zsír
-
Összesen 190 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 626 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4705.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 270 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 457 mg
-
Foszfor 2714 mg
-
Nátrium 953 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.5 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 27 mg
Víz
-
Összesen 1939.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 187 mg
-
D vitamin: 324 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 723 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 3619 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
3284
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 127 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
116
kcal
Elkészítés
Gombás-hagymás hús
- A hússzeleteket befűszerezzük a fűszerkeverékkel, és sorban lerakjuk a tepsi aljára (hőálló jénai), melyet a zsírral bekentünk.
- A hagymát félbe, majd vastagabb szeletekre vágjuk, a gombát is megtisztítjuk, szeleteljük.
- A feldarabolt hagymát, gombát egy tálba rakjuk, s a többi hozzávalóval jól összekeverjük, majd a hússzeletek tetején egyenletesen elosztjuk.
- 150 fokos sütőben fólia alatt 60 percig sütjük (sercegéstől számítva), alsó-felső sütéssel, majd fólia nélkül még 15-20 percet.
Burgonya köret
- A burgonyát alaposan megmossuk, nem hámozzuk meg, karikára vágjuk, forró zsíron átfuttatjuk (lehetőleg teflon serpenyőben), teszünk rá sót, borsot, kevés ételízesítőt, és fedő alatt puhára pároljuk.
- Ha a burgonya nem enged elég levet, akkor kicsi vizet öntünk alá (ez burgonyafüggő, hogy mennyi levet enged). Ha már majdnem teljesen puha, levesszük a fedőt, szép pirosra pirítjuk. Közben óvatosan, hogy ne törjön, időnként keverünk rajta, hogy mindegyik oldala piruljon.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Sütés ideje: 80 perc
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x36x5
A történet annyi, hogy ki kell próbálni, érdemes! :) Nagyon finom, ünnepi ételként is megállja a helyét!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!