r
Nosalty Logó

Gombás-hagymás karaj JUDYTH konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Gombás-hagymás karaj JUDYTH konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Gombás-hagymás hús

Burgonya köret

656
Kalória
41.3g
Fehérje
38.1g
Szénhidrátok
38g
Zsír
387.9g
Víz
125.2g
Koleszterin
5.5g
Rost
7.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gombás-hagymás hús

Burgonya köret

Összesen 656 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gombás-hagymás hús

Burgonya köret

Összesen 3284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gombás-hagymás hús

Burgonya köret

Összesen 116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    387.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    724 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 656 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.4 g

Zsír

  • Összesen
    190 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4705.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2714 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1939.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 3284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    127 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

Gombás-hagymás hús

  1. A hússzeleteket befűszerezzük a fűszerkeverékkel, és sorban lerakjuk a tepsi aljára (hőálló jénai), melyet a zsírral bekentünk.
  2. A hagymát félbe, majd vastagabb szeletekre vágjuk, a gombát is megtisztítjuk, szeleteljük.
  3. A feldarabolt hagymát, gombát egy tálba rakjuk, s a többi hozzávalóval jól összekeverjük, majd a hússzeletek tetején egyenletesen elosztjuk.
  4. 150 fokos sütőben fólia alatt 60 percig sütjük (sercegéstől számítva), alsó-felső sütéssel, majd fólia nélkül még 15-20 percet.

Burgonya köret

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, nem hámozzuk meg, karikára vágjuk, forró zsíron átfuttatjuk (lehetőleg teflon serpenyőben), teszünk rá sót, borsot, kevés ételízesítőt, és fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Ha a burgonya nem enged elég levet, akkor kicsi vizet öntünk alá (ez burgonyafüggő, hogy mennyi levet enged). Ha már majdnem teljesen puha, levesszük a fedőt, szép pirosra pirítjuk. Közben óvatosan, hogy ne törjön, időnként keverünk rajta, hogy mindegyik oldala piruljon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x36x5

A történet annyi, hogy ki kell próbálni, érdemes! :) Nagyon finom, ünnepi ételként is megállja a helyét!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!