r
Nosalty Logó

Gombás fasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gerdi
Gombás fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírtkeverékhez

A sütéshez

Összesen 654 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírtkeverékhez

A sütéshez

Összesen 2614 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírtkeverékhez

A sütéshez

Összesen 164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 654 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.6 g

Zsír

  • Összesen
    183.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4232 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1928 mg
  • Nátrium
    1340 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1095.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2277 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3304 micro
Összesen 2614 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A fasírtkeverékhez

A sütéshez

Elkészítés

A fasírtkeverékhez

  1. A megtakarított hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a felaprított gombát, sózzuk, s fedő alatt addig pároljuk, míg elfő a leve. Ha kissé hűlt, apróra vágjuk.
  2. A kenyeret beáztatjuk.
  3. A darált húst, a gombát, a tojást, az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot, a préselt fokhagymát, a kifacsart kenyeret összekeverjük.
  4. Ha lágy lenne, zsemlemorzsát teszünk hozzá.
  5. Gombócokat formálunk a masszából, s ujjnyi olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 43954
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 19.

Ajánló

Majonézzel, zöldséggel, friss kenyérrel ettük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a fasírtot, s hogy ne legyen egyhangú, ezúttal gombát is tettem bele. Finom lett.

Hozzávalók

A fasírtkeverékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...