Gombás cukkinis fasírt nyers céklasalátával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gombagasztro
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
382
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1529
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 653.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 196.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 668 micro
Összesen
382
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.4 g
Zsír
-
Összesen 98.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2615.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 340 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 842 mg
-
Nátrium 1149 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 787.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 459 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2673 micro
Összesen
1529
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük a nyers gombát és a cukkinit. Egy szűrőtálba tesszük, lecsepegtetjük, és kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy keverőtálba tesszük a gombás-cukkinis masszát, és hozzáadjuk a tojást, a fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Amennyiben szeretnénk, hogy pikánsabb legyen, chilipaprikával is megbolondíthatjuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy gyúrható massza legyen belőle.
- Kis gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk, hogy ne essen szét a sütésnél. Felhevített olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük.
- A nyers céklát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Salátaöntetet készítünk: citromlevet, olívaolajat, pici sót és apróra vágott friss kaprot (télen gyorsfagyasztott kapor is nagyon jó erre a célra) összekeverünk, és beleforgatjuk a nyers reszelt céklát. A frissen kisült gombafasírtot ezzel a salátával tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 183
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 10235
- Feltöltés dátuma: 2014. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gombagasztro
357 recept
Vendégeket várunk szilveszterre? Netán van köztük vegetáriánus? Ennek tuti örülni fog mindenki! Még több gombarecept itt!