r
Nosalty Logó

Gombás cannelloni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
0 csillag • 0 értékelés •4 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Gombás cannelloni
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 724 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2050.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 724 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.9 g

Zsír

  • Összesen
    158 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8200.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    2644 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1648 mg
  • Nátrium
    3427 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2442 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2610 micro
Összesen 2893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A töltelékhez vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk. A gombát tisztítjuk, apróra vágjuk.
  2. A vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadunk egy tk őrölt pirospaprikát, a feldarabolt gombát, egy csipet sót, valamint 1 dl vizet.
  3. Kb. 20 perc alatt megfőzzük, de fontos, hogy kevés levet hagyjunk rajta.
  4. Két db zsemlét hideg vízben áztatunk kb. 3 percig, majd jól kinyomkodva a pörkölthöz adjuk.
  5. A petrezselyem zöldjét apróra daraboljuk, és szintén a pörkölthöz keverjük.
  6. Hagyjuk állni kb. 15 percet, amíg kézmelegre hűl. Botmixerrel lehet még keverni rajta egyet, hogy krémesebb legyen az állaga, de nem szükséges.
  7. A sajtmártáshoz 6 dkg vajat megolvasztunk egy lábasban, meghintjük 3 ek liszttel, összekeverjük, majd hozzáadunk 6 dl tejet, valamint egy csipet sót. Folyamatos keverés mellett felforraljuk.
  8. Lereszeljük a sajtot, a mártáshoz adjuk, majd folyamatosan keverve még pár percig főzzük.
  9. Egy tepsit kivajazunk, az aljára öntjük a mártás harmadát.
  10. A száraz cannelloni tésztákba beledugdozzuk a tölteléket, majd a mártásra fektetjük (a fotó ekkor készült).
  11. Ha az összes tésztát megtöltöttük, és a tepsire helyeztük, leöntjük őket a maradék mártással.
  12. Előmelegített sütőben sütjük.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 24277
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokáig nem szerettem a gombát, de mióta ismerem ezt a receptet, imádom!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 étkezési trend, amit sikkes lesz követni 2025-ben

Akárcsak a divatban, a gasztronómiában is évről-évre változnak a trendek. Bizonyos ételek és élelmiszercsoportok felkapottá válnak, új technikák terjednek el és messzi országok kulináriája kerül hozzánk közelebb: az előrejelzések szerint ez a 7 trend fogja meghatározni 2025-ben az étkezési szokásainkat!

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!