r
Nosalty Logó

Gombás cannelloni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 724 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2050.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 724 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.9 g

Zsír

  • Összesen
    158 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8200.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    2644 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1648 mg
  • Nátrium
    3427 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2442 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2610 micro
Összesen 2893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A töltelékhez vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk. A gombát tisztítjuk, apróra vágjuk.
  2. A vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadunk egy tk őrölt pirospaprikát, a feldarabolt gombát, egy csipet sót, valamint 1 dl vizet.
  3. Kb. 20 perc alatt megfőzzük, de fontos, hogy kevés levet hagyjunk rajta.
  4. Két db zsemlét hideg vízben áztatunk kb. 3 percig, majd jól kinyomkodva a pörkölthöz adjuk.
  5. A petrezselyem zöldjét apróra daraboljuk, és szintén a pörkölthöz keverjük.
  6. Hagyjuk állni kb. 15 percet, amíg kézmelegre hűl. Botmixerrel lehet még keverni rajta egyet, hogy krémesebb legyen az állaga, de nem szükséges.
  7. A sajtmártáshoz 6 dkg vajat megolvasztunk egy lábasban, meghintjük 3 ek liszttel, összekeverjük, majd hozzáadunk 6 dl tejet, valamint egy csipet sót. Folyamatos keverés mellett felforraljuk.
  8. Lereszeljük a sajtot, a mártáshoz adjuk, majd folyamatosan keverve még pár percig főzzük.
  9. Egy tepsit kivajazunk, az aljára öntjük a mártás harmadát.
  10. A száraz cannelloni tésztákba beledugdozzuk a tölteléket, majd a mártásra fektetjük (a fotó ekkor készült).
  11. Ha az összes tésztát megtöltöttük, és a tepsire helyeztük, leöntjük őket a maradék mártással.
  12. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 24227
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokáig nem szerettem a gombát, de mióta ismerem ezt a receptet, imádom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...