r
Nosalty Logó

Gombás bulgur paradicsommal és sajttal

5,0

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pogácsa
Gombás bulgur paradicsommal és sajttal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

516
Kalória
20.7g
Fehérje
63.8g
Szénhidrátok
23g
Zsír
302.2g
Víz
44.3g
Koleszterin
11.5g
Rost
7.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    302.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    796 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6903 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 516 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2067.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    892 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    604.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1592 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    1542 micro
Összesen 1033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1635 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. Picike olajon megdinszteljük az egyik apróra vágott vöröshagymát és fokhagymagerezdet. Rádobjuk a bulgurt (megmértem, az én csészémbe 13 deka fér bele). Felöntjük másfél csésze forró vízzel, beleszórjuk a sómentes ételízesítőt, kevés sót. Fedő alatt nagyon kis lángon puhára főzzük.
  2. Egy serpenyőben az apróra vágott szalonnát (inkább csak az íz kedvéért raktam bele egy keveset) kiolvasztjuk, rádobjuk a másik fej apróra vágott hagymát és fokhagymagerezdet. Megdinszteljük.
  3. Közben a megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk, és erős tűzön, állandó keverés mellett pár percig együtt pirítjuk a serpenyőben a hagymával. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, belekeverjük a sűrített paradicsompürét és a megpuhult bulgurt.
  5. Rászórjuk a reszelt sajtot, és pár percre betesszük az előmelegített sütőbe, csak addig, amíg a sajt ráolvad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Szép kis apró gombákat kaptam, valami újat szerettem volna belőle készíteni, nem az eddig megszokottakat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!