Gombás babsaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gombagasztro
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
383
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1533
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1131.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 494 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 143.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
383
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.9 g
Zsír
-
Összesen 42.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4527.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 759 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 479 mg
-
Foszfor 1975 mg
-
Nátrium 1200 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 575.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1304 micro
-
Kolin: 299 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
1533
kcal
- 10% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 473.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 207 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A gombafejeket lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, olívaolajban megforgatjuk, sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a babot, a kockára vágott feta sajtot, és citromlével meglocsoljuk.
- Végül megszórjuk apróra vágott zöldfűszerrel.
- Friss fejtett babot is használhatunk szezonjában.
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 5103
- Feltöltés dátuma: 2016. október 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gombagasztro
357 recept
Őszi-téli időszakra finom és tápláló ez a babsaláta. Kisebb méretű csiperkegombákat használjunk hozzá, úgy mutatósabb!