r
Nosalty Logó

Gombapaprikás masni /Durum/ tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Gombapaprikás masni /Durum/ tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2514 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2528.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1340 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1269 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 2514 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    212 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, mellédobjuk a fokhagymát is. Fűszerpaprikával meghintjük, kevés vizet hozzáöntve pároljuk.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot (esetleg 3 kanál lecsót). 10 perc párolás után adjuk hozzá a szintén apróra vágott gombát, a sót, borsot. Lefedjük és hagyjuk rotyogni.
  3. Kb. 30 perc főzés elteltével egy tálban kevés vízzel, vagy tejjel kikeverjük a tejfölt, és hozzáöntjük a gombához. Egy-két rottyantás után kész.
  4. Kifőzzük a tésztát hozzá, és tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12247
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 11.

Ajánló

Gombás ételt nem nagyon szabad eltenni másnapra, ajánlatos elfogyasztani még aznap!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron drága keresztanyukám finom gombát szed nekem. Amit apróra vágva lefagyasztok, és bármikor elő tudok venni. A gomba mindig ereszt annyi levet, hogy alig kell vízzel pótolni. Férjecském szintén egyik kedvence közé tartozik a gombapaprikás. Imádja!!  'Én meg őt....' Költséget nem tudok hozzá adni, hisz én a gombát sosem veszem.... de tudtommal nem egetverően kerül sokba. Mindig Durum tésztát vásárolok,úgy tudom egészségesebb,mint másfajta. Durum lisztből készül, nem tartalmaz tojást, viszont rendelkezik a tojásos tészták minden előnyével.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...